1:a mötet med Rörvikshus

I går hade vi vårt första möte med Rörviskhus. Vi åkte till deras kontor på Värmdö och där träffade vi dels vår försäkringsman och dels en representant från Rörvikshus. Nu fick vi se vårt gamla hus med nya ritningar – med rådande standard. Vi fick också leveransdeklaration, katalog över standard och tillval med mera.
Men, som sagt, detta var första mötet. Nu skall toalettlösningar, avloppslösningar och de sista detaljerna in i listan. Och det är en del detaljer kan jag lova! Vi satt hela kvällen i går och gick igenom punkt för punkt hur huset skulle byggas och med vilka material. Och en stor skillnad är ju att dagens hus byggs i vitt med gips och mdf. Men vårt hus var ju närapå furu från golv till tak. Och för mig, som har varit i huset så länge jag kan minnas, är det charmen med huset. Samma hus men med ett vitt kök – är inte mitt hus! Samma hus men med vitmålade tak – är inte mitt hus. Samma hus men med ekgolv – är inte mitt hus. Ja, ni förstår…så nu sitter vi alltså och punkt för punkt försöker minnas varje detalj med huset och därefter få ner det på pappret….och det är svårt för hur tar man på en känsla? Hur beskriver man den och hur mäter man den? Det enda jag vet är att ett hus jag älskat i hela mitt liv skall ersättas och jag vet verkligen inte hur jag skall nå dit! Och ändå är detta känslan jag har när jag sitter med en husleverantör som jag har förtroende för – hur hade det varit om vi hade fått en annan husleverantör?????

Nya huset

3 Comments

  1. Hej,

    Råkade hamna på din blogg när jag sökte på Rörvikshus. Vi håller precis på att bygga hus med dem och skulle vilja komma i kontakt med någon annan kund som fått offert på elen via dem. Vi har lite förvirrade kring priset vi fått på detta. Om du kan tänka dig att blotta kvadratmeterpriset ni fått, hör görna av dig på min mail!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *