Vi hade ju inte en tanke på att bygga hus

Många har som dröm och livprojekt att bygga hus. Mina föräldrar realiserade den drömmen och byggde fritidshus 1977.
Bygglovsritningar Gamla huset

Bygglovsritningar Gamla huset

Jag och min man drömde från början om att bygga hus, men har valt att bo i äldre hus som vi istället renoverat. Vi har haft ett kedjehus från 1972
en lite stuga från 60-talet
och en stor villa från 1936
Och sedan har vi ju haft halva ansvaret för mina föräldrars fritidshus sedan 2003.

Men vi kände till sist att med tre barn som är mycket aktiva hann vi inte med både villa och fritidshus. Renoveringarna stod oss upp i halsen och för två år sedan sålde vi stora villan och flyttade till en lägenhet.

Kvar blev fritidshuset som vi njöt av på helger, lov och semester.
Vi började lagom få tillbaka lusten att renovera och underhålla och sommaren 2014 oljade vi alla altaner och målade huset utvändigt.
Inför sommaren 2015 var planen att lyfta takpannorna och sopa underlagspappen samt bedömma inom hur snart framtid vi behövde lägga om underlagspappen. Vi hann aldrig dit! I oktober 2014 brann huset ner, troligtvis p.g.a. blixten, och nu står vi inför faktumet att vi måste bygga hus. Detta innebär att vi har mycket blandnade känslor inför detta. Ena sekunden förbannar vi allt som har med husbygget att göra och i nästa sekund är det trots allt lite roligt. Genom att skapa denna bloggen hoppas vi kunna fokusera på det roliga även om vi bitvis skriver om det tråkiga och tunga – sorgen efter ett hus – och känslan av att inte frivilligt valt detta projekt.

Nya huset

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *