Fälla träd

Vi skulle behöva fälla ett gäng träd, och det var planerat redan innan huset brann. Vi har de senaste åren konstaterat att träden i backen ner till vägen blivit väldigt höga. Samtidigt har jag hävdat att träden alltid varit höga. Men så har vi konstaterat att det nog är så att träden var stora när jag var lite, just för att jag var liten. I julas var vi hos mamma och tittade på gamla foton och då hittade vi ett foto från valborg 1978 och då kan vi ju inte riktigt hävda att det var mycket och höga träd:
Valborg 1978, foto HA

Valborg 1978, foto HA

Nu har ju jag fått för mig att man inte får fälla träd förrän man fått startbesked. Så jag blev lite förtvivlad…hur man liksom kan hamna mellan två bygglov och då inte får röjja enligt plan på tomten. Kontaktade därför vår kontakt på byggnadsnämnden för att fråga vilka regler som gäller. Med vändande mail fick jag positivt besked. 1968 när vårt tomtområde skapades beslutades att när fastigheter väl styckats av från moderfastigheten så upphör detaljplanens trädfällnlngsförbud att gälla på byggnadsmark, och detta påverkas inte av bygglov och startbesked. Så nu skall vi ta in offert på lite trädfällning och på så sätt föryngra trädbeståndet på tomten. Så rent som 1978 kommer det dock aldrig att bli!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *