Kaminrapport (och vitvaror)

I går lunch åkte maken och jag till Mariebergs för att titta på kaminer. De har ju en så fantastiskt fin utställningshall i Uppsala, så har ni inte besökt den någon gång – gör det!
Jag hade ju spanat in några kaminer på nätet, men maken ville se live. Och det var nog bra det! För framförallt storleken på kaminerna är väldigt svår att få grepp om på nätet. Så därför känndes mina två favoritkaminer inte helt rätt vid första annblicken. Contura 560T känndes för stor och för bullig, och Contura 860T känndes liksom för låg. Lustigt nog hade jag liksom skapat bilden av att de två var väldigt jämnstora, men så var alltså inte fallet. Men efter en vända genom utställningshallen var vi båda väldigt, väldigt eniga. Contura 860T i grått slår trots sin litenhet alla andra conturakaminer enligt oss. Sen är snygg, nätt och ger ett fint ljus runt om.
Fast så såg vi denna lilla nätta kamin med en stor fet rökanslutning på ett foto på nätet, och så tvärvände vi. Man kan ju liksom inte (enligt oss) ha en kamin som nästan är mindre än röret. Så nu blir det en Contura 560T istället. Mer täljsten, mer massa, mindre jämnstor med röret (men tyvärr lite mindre glas):
Så nu skall även en Contura 560T in i offerten.
Vi hann dessutom gå igenom specen på vitvarorna som följer med huset…och ja…vi är petiga. Så nu kommer vi med största sannolikhet köpa egen spis, egen diskmaskin och egen tvättmaskin. Största anledningen till detta är bullernivån för maskinerna. Maken min har varit utbränd, och ju mindre ljud han drabbas av, ju bättre mår ha. Så en diskmaskin som gör 42 dB eller 52 dB gör jättestor skillnad för hans välmående.

Nya huset

5 Comments

    • Ni får svänga förbi om ni är på väg söderut någon gång. Ligger precis vid E4:an.

  1. Mysigt med kamin! För oss blev det inte täljsten men vi har kaminen främst för mysfaktorn. Contura 556 tror jag det är vi ska ha. Vi beställde genom husleverantören så valen var inte så många.

    • Vi valde också via husleverantören…men jag skrev fel så de hittade inte ”vår” kamin, så då fick vi välja helt fritt bland contras kaminer. Vi vill ha täljsten för att kunna värma huset vintertid och slippa gå upp på natten och fylla på med ved.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *