KA en djungel utan dess like!

Härom veckan gav vi oss in i djungeln att försöka hitta en KA, och det var ingen lätt djungel. Vi skickade ut 8 offertförfrågningar, fick 7 offerter där arbetsinsatsen som de var beredda att göra var ganska varierande…dessutom var summan de begärde för jobbet galet ojämn. Vi fick offerter i prisordningen mellan 12 500 kr och 38 000 kr, vilket ju kan sägas var ganska stor skillnad. Och någonstans antar jag att man får det man betalar för.
Eftersom vi letat runt på nätet och förstått att normal KA:n kostar ungefär 20-25 000 kr kom vi i slutändan att välja en sådan även vi. Ett allt för lågt prissatt allternativ känns inte trovärdig och det gör inte heller ett högt prissatt alternativ.
Vad som dessutom skrämde oss lite var att flera gav två offerter, en för om vi betalade som privatpersoner och en om vårt försäkringsbolag betalar. Tycker faktiskt det är skamligt att folk skor sig på försäkringsbolagen, och därmed försäkringstagarnas pengar, och dessutom gå ut med det! Så de offerterna gick bort direkt.
Efter alla dessa turer hoppas vi att vår KA är den bästa och mest prisvärda!

Nya huset

5 Comments

  1. Nog är det en djungel! Tror vår KA lämnade offert på 23, hittills känns han väldigt bra, otroligt noggrann vilket vi uppskattar. Säg till om du vill ha hans kontaktuppgifter :)

    • Tack, i nuläget har vi en och det känns bra. Men jag hör av mig om vi av någon anledning måste byta.

  2. En bra KA är en ynnest. Vi hade riktig tur med vår. Han var lika kontrollfreak som mig – och det gjorde att jag faktiskt kunde luta mig tillbaks och lita på att han hade koll.Vilket han hade :)

    20.000 gav vi för vår – som du säger, rätt så mitt på skalan.

    /Hege

    • Jamen det är ju det, jag vill kunna luta mig tillbaka. Men jag vill heller inte betala hutlösa summor. Svårt det där! Vi håller tummarna för att vår KA är bra, han verkar i alla fall bra :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *