10 kvm med rum för 5

Som jag skrivit var vi ute på ön, och envisa som få valde vi att försöka bo i vår 10 kvm stora friggebod. Vi gjorde ju i ordning friggeboden för några veckor sedan, men vi var ändå tvivlande till att det verkligen skulle fungera. Vi trodde faktiskt att det skulle vara trängre än vad det faktiskt blev. Vi hade det riktigt bra där i tre dagar (i både strålande sol och riktigt ruskigt regnväder).
Som planerat hade vi köpt med oss följande möbler ut eftersom de går att använda både inne och ute och dessutom är lätta att flytta.
Så väl framme i stugan monterade maken och barnen ihop möblerna medan jag lagade maten. Vi startade lätt med soppa i kopp :)
Sedan arbetade vi en stund och åt middag hos vänner. Sedan kom natten och vi skulle nu försöka få plats 5 personer och en hund på 10 kvm. Men som sonen sa, har vi kunnat sova i vår förra båt klarar vi detta. Så första natten sov maken, jag, yngsta dottern och hunden i vår bäddsoffa och de två större barnen på luftmadrasser på golvet med benen instuckna under sängen som i stickkojjer.
Barnen på golvet sov väldigt gott, medan vi i soffan hade det vansinnigt trångt. Så de två följande nätterna sov tre barn på golvet…med bara huvudena synliga:
Tack vare luftmadrasser och en bäddsoffa kan vi alltså sova 5 på natten och äta och leva 5 på dagen i sol lika väl som regn. För att skapa lite extra utrymme köpte vi en paviljong och monterade framför stugan, på så sätt får vi ett 9kvm hyfsat vädersäkert förrum:
 Vi vågade testa att bo såhär tätt, eftersom vi hade back-up från vänner. Vi kunde ta vår kudde och gå om det inte fungerade. Men det blev en succé och vi hoppas på många härliga helger och någon semestervecka på vår underbara tomt i vår lillstuga. Även om vi såklart hoppas ha ett större hus så snart som möjligt.

Nya huset

6 Comments

  1. Allt går ju om man vill och precis som B säger, får man plats i en båt så borde det ju inte vara några problem :) Men skönt att ha backup ifall att.

    Tror ni kommer ha mysiga helger i stugan även om det såklart inte är lika stort som ni är vana vid.

    Kram på er alla 5!

  2. Compact liven! Finns hjärterum finns stjärterum :-) Hälsningar Solveig

    hemmaiborlange.blogg.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *