Lite om drömhuset…

Försäkerhets skull skriver jag att jag inte vågar tro att vi får bygglov på det, men enligt alla de regler och riktlinjer jag så har vi hållit oss på rått sida gränsen på alla punkter, så vi bör alltså få bygglov. Men som sagt; inte ropa hej förrän man är över bäcken! Det vore helt enkelt nästan för bra för att vara sant om vi får bygglov!!!!
Men i alla fall drömhuset är arkitektritat efter våra önskemål (och listan var lång). När vi första gången såg ritningarna så satt de som handen i hansken. Trots det har vi gjort förändringar och justeringar för att huset skall passa oss ändå bättre. Helt enkelt huset är som en riktigt modellsydd handske, helt anpassat efter vår familj, våra framtidsdrömmar och vår tomt.
Jepp, det är dyrt. Vi kommer få betala en mellanskillnad på mellan 400 000 till 700 000 kr beroende på hur mycket arbeta vi själva orkar göra. Så detta hus är en stor utgift, och som jag skrivit förut, en oplanerad utgift.
Trots att huset är helt formgivet för oss betyder det såklart inte att vi inte fått göra kompromisser. Vi har ju framförallt begränsningar via detaljplanen som säger att vi får ha en maximal byggyta om 100 kvm och max ett våningsplan. Dessutom får byggnadshöjden inte vara högre än 3,20 m. Därför hittade vi inte ett enda typhus som uppfyllde våra krav. Svårast var att få till fyra sovrum. Därför behövdes det en arkitekt för att klämma in våra 4 sovrum, 2 toaletter samt rymlig matplats och rymliga umgängesytor. Några avkall vi fått göra är storleken på sovrummen och badrummen…de är minsta möjliga. Dessutom är huset ritat med ett litet brukskök och inget stort lantkök. Vi har även helt fått stryka den mysiga inbyggda altanen som vi hade på förra huset då den tog 12 kvm byggyta till anspråk och de kvadratmetrarna bedömde vi var viktigare att nyttja inomhus. Ett annat avkall vi fick göra var drömmen om ett exteriört funkishus. Men trots alla dessa avkall känner vi att huset passar som handen i hansken – vi älskar huset! Och vi vågar inte tro att drömmen verkligen blir sann, för frågan är om vi skulle orka ännu ett bakslag????? Därför hoppas vi…

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *