Sommarens guldkorn

Något som jag tycker är extra mysigt under sommaren är att hänga nere på barnens segelklubb här i Uppsala. Det är en liten, genuin förening/klubb där man hänger för att man älskar segling. Det är femte sommaren som vi hänger här medan barnen går i segelskola. Igår var det en sådan toppendag. Kl 9 började segelskolan som de två yngsta går i. Vi tog då med oss morgonkaffet dit och satt i solgasset på kajen och njöt av barnen som seglade, solen och av att bara finnas till. (fotot visar vovven vår som har full koll på ”sina” barn ett på bryggan och ett i en av båtarna i bakgrunden)

150613-1

Efter att ha fikat och snackat och njutit i ca 2 timmar tog vi bilen till Örsundsbro och Iittala outlet för att köpa fler kastruller och lite husgeråd:

150613-2

Tre kastruller i diverse storlekar fick följa med hem, dels eftersom vi behövde nya kastruller i just dessa storlekar men också eftersom de hade specialerbjudande på tre kastruller för 899 kr (ordinarie pris 1467 kr) = vi sparade 568 kr :)

150613-3

Två brickor fick också följa med hem. I stugan hade vi nämligen en härlig bricksamling tidigare.Med en storlek och ett motiv för varje tillfälle. En sådan där konstig sak som man kan sakna. Så dessa två Astrid Lindgrenbrickor kommer göra sig fint!

150613-4

Sist men inte minst blev det en potatisskalare, en vitlökspress och ett litet rivjärn – så nu är sommarens potatiskok samt tzatziki räddad.

Efter denna tur åkte vi tillbaka till segelklubben och hängde ett tag till i solen och tittade på när barnen seglade. Kl 16 slutade seglarlägret och då passade alla tre barnen på att bada en stund. På det hela en superhärlig dag, alldeles särskilt eftersom söndagen består av arbete för mig och träning för stora tjejen.

 

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *