Höjdskillnader

Alla som läst här inne ett tag har nog förstått att vår tomt mest består av berg. Faktiskt nästan helt uteslutande av berg och så en tunn tunn jordmån bestående av rötter, ljung, mossa, blåbärsris och lingonris. Träden som växer i denna karga miljö är framförallt tall. Huset ligger ca 250 meter från havet och högsta punkten är lite mer än 35 meter. Lägsta punkten på tomten däremot är 29 meter över havet, vilket innebär att delar av tomten är lika brant som en röd slalombacke:

Tomtkarta1-2

Vår byggruta är dessutom belägen på högsta punkten, så sedan sluttar tomten både framåt och bakåt. Därav benämningen på vårt drömhus Villa bergstoppen. På nybyggnadskartan ovan är vår lillstuga och vårt dass utritat, i övrigt är det ganska tomt i byggrutan…för där stod det ett hus, och där skall det stå ett hus.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *