Och så var det avloppet

2012 gjordes en inventering av alla enskilda avlopp på ön och som en av endast 6% fastigheter fick vi vårt avlopp godkänt. Dessutom hade vi en ruskigt bra toalettlösning i det gamla huset som även den var framtidssäkrad. Så där trodde vi att vi satt i orubbat bo medan nästan alla grannar skulle till att fixa avlopp.

Nu var det ju så att det var så många grannar som behövde fixa avlopp att de skapade en avloppsförening. I denna förening verkar man för ett gemensamt avlopp samt vintervatten och möjlighet att installera vattentoalett. Något vi tycker är attraktivt när vi nu måste bygga hus och har avbrunna vatten och avloppsledningar. Så sent om sider har valt att gå med i avloppsföreningen.

Därför kommer även huset byggas med vattentoalett. Nu hoppas vi bara att husbygget och avloppsbygget kommer att gå hand i hand och bli färdigt ungefär samtidigt. Men om något blir färdigt först får det gärna bli huset. Vi har ju trots allt vårt utedass :)

Det är också en av premisserna med vårt bygglov att det nya huset kopplas på befintlig enskild anläggning och har pluggade toaletter tills dessa att huset kan kopplas på nya anläggningen och toaletterna kan tas i bruk. Dock uppskattar inte barnen riktigt utedasslösningen, men jag gissar att de kommer att vänja sig.IMG_3546

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *