Rörvik i Småland

Fick frågan av sonen; – Var byggs Rörvikshus?
Varpå dottern fyllde på genom att fråga; – Var ligger Rörvik?
Och jag måste erkänna att jag har rätt dålig koll. För ett antal år sedan vet jag att vi åkte igenom Rörvik med bil, fast frågan är ju ändå var vi var då? Småland, ja…men var i Småland? Googlade och hittade detta;
Rorvik
Vilket får mig att minnas vilken av alla Smålandsresor som vi faktiskt åkte igenom orten. Minns att vi tyckte det var roligt även då, när vi passerade igenom, eftersom vi även då hade ett Rörvikshus. 2009 måste det ha varit, husvagn på släp hade vi också.
Men så kommer då nästa fråga var bygger man ett Rörvikshus, och det vet jag ju inte riktigt. Men när man googlar Rörvikshus dyker följande ”street view” upp:
Rorvikshus-Industrigatan
Och nog kan man bygga hus i denna industribyggnaden, eller vad tror ni? Dessutom verkar det vara nära till brädgården:
Rorvik-Bradgarg-Industrigatan
Undra om jag har rätt, för i så fall ligger kontoret i mitten, brädgården på vänster sida och moteringslokalen på höger sida. Ungefär hur praktiskt som helst. Extremt lokalt, extremt nära mellan beslut och produktion. Nära precis som de säger i sin reklam. Även annonsen på villaportalen.se stärker min teori:
Villaportalen-se
Undra om jag har gissat rätt?
Så nu fortsätter vi att hålla tummarna för att vi återigen kommer bygga ett Rörvikshus. Och tänk om både det gamla och det nya huset skulle ha byggts i samma lokaler…det vore rätt häftigt!

Nya huset

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *