Hemma från en tur i Europa

…och vi har upplevt massor. Vi har mestadels bott på hotel men även varit i ett tyskt modernistiskt hus i toppklass (tyvärr tog jag inga foton där men jag säger bara ett enda ord WOW!) och en otroligt romantisk franskt 1910-tals villa (härifrån kommer jag nog lägga upp foton i sinom tid). Och förutom en massa sevärdheter hade vi ett ärende med resan – att besöka den tyska ministaden Mettlach…för att köpa en ny servis till huset:

IMG_1618

Låter galet med en servis från Villeroy och Boch i en sommarstuga men det finns en historia bakom detta och i Mettlach är detta porslin ovanligt billigt. Historien började 1989 när jag som tonåring var på språkresa i en stad bara 30 minuters bilväg från Mettlach. Då tog min värdmamma med mig till Mettlach för att köpa porslin hem till sig, men också för att jag skulle kunna köpa lite presenter till mina föräldrar osv. Och det var verkligen billigt! Så med mig hem hade jag några grejer och de hamnade i stugan på ön. Då föll jag också för denna servisen:

IMG_1610

 

(Dock gillar maken inte denna servis så det är inte den servis som vi köpt till nya huset).

Sedan har jag besökt min värdfamilj återkommande och var gång har vi tagit en tur till Mettlach och köpt lite grejer…för i Mettlach ligger Villeroy & Bochs huvudkontor och fabrik så det är här så gott som allt från Villeroy & Boch tillverkas. Som av en slump hamnade allt vårt porslin från Mettlach i stugan och försvann därför i branden. Därför kändes det som självklart att ersätta detta med nytt…men inte en chans i världen att vi skulle köpa det hemma i Sverige. Utan till Tyskland och Mettlach bar det – och min värdsyster passade vi såklart på att hälsa på…och det var hon som numera bor i typ världens häftigaste hus.

Nya huset

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *