Tekniskt samråd

Igår var vi på kommunen och hade tekniskt samråd och det gick bra. 15 augusti har vi startbesked ifrån, så nu hoppas vi bara att Rörvikshus då har ritningarna på grunden klara så våran grundfixarfirma kan köra igång omedelbart.

Vi träffade dessutom vår KA för första gången och det kändes bra – riktigt bra!

Enda som störde mig på hela mötet var att byggnadsingenjören på kommunen (likt så många andra) förutsätter att maken är byggherre och därför talade direkt till honom. Vilket blir rätt absurt eftersom maken inte ens står med på bygglovet. Det finns bara en byggherre och det är jag. Men men, jag har skrivit om det förr, detta synes vara en ”oss män emellan”-branch.

Vår KA pratade i alla fall med mig också och försökte dra in mig i samtalet många gånger och det kändes bra!

Lite konstigt är dock att bygglovet trätt i laga kraft och vi har ett startbesked och ändå vågar jag inte glädjas åt det kommande bygget och huset som färdigt. Undra hur bränd jag är av branden egentligen?

Nya huset

4 Comments

  1. Härligt med ett datum det drar igång!
    Och jag känner igen mig SÅ mycket i vad du skriver, det är verkligen männens bransch. Jag stod inte ens med som närvarande i protokollet från vårt tekniska samråd :S

  2. Men det förstår du väl! Det är ju bara karlar som kan bygga hus ??. Det är nog en rätt så mansdominerad värld.

  3. Då står det inte på förrän ni också är på g, härligt! I Borlänge har vi ”semester” och är inne på dag tre med garagebygget där alla takstolar och gavlarna nu är på plats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *