På ett fritidshus sparar man!

Fritidshus byggs ju enklare och ofta med lägre standard än villor. Ofta sparar man på isoleringen, men andra saker som man spar på är fönster, golv, kök och innerdörrar. Rörvikshus satsar på villastandard vad gäller fönster och isolering men köket är aningen enklare och innerdörrarna är av annan modell. Tittar man i Rörvikshus standard och tillvalskatalog så står det t.ex. att standard innerdörrar är Polar 9000. Men i listan över standard för fritidshus är innerdörrarna helt plötsligt Polar 1000. Ingen synlig skillnad på utsidan men något måste ju göra att den ena dörren är dubbelt så dyr som den andra. Hittade svaret i Eksjöhus dörrkatalog:

RorvikshusInnerdorrarSkillnad

 

Vi skall alltså ha lättviktsdörrar. Inte lika bra, inte lika isolerade, men också bara hälften så dyra. Absolut okej för mig!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *