Slutgiltig beställning

För att få fart på husproduktionen ville vi skriva på slutavropet före semestern…vilket verkade vara helt omöjligt. Fast i slutändan blev det som så att vi på semesterns första dag åkte till Rörviks huvudkontor i Rörvik och skrev på den slutgiltiga beställningen minus 3 sidor (försättsbladet, sidan med köket och golvet då vi skulle dra av lite golv). På så sätt kunde de börja jobba med huset, de sista sidorna har vi skrivit på nu efter semestern. Detta var en liten specialare eftersom vi har ett brandskade hus och liksom är lite mer psykiskt stressade än den normal husbyggare. Nu väntar vi på leveransdatum på vårt hus!

Vi är väldigt glada och tacksamma för att de på Rörvikshus huvudkontor med kort varsel tog emot oss. Det såg ungefär ut som jag gissade i följande inlägg.

RorvikshusJuli15

Det luktade verkligen trä i Rörvikshus område, och det var lätt att se att husfabriken och sågen låg precis bredvid varandra med huvudkontoret mittemellan.

Många lägger ut listor på alla tillval som de gjort, och det kanske ger en del…men grunden är sådan att huset är arkitektritat och det är ett fritidshus så det där med standard går bort redan där…men några grejer kan jag ju skriva. Utifrån Rörvikshus fritidshusstandard har vi gjort följande (plus ett gäng till tillval):

Golv; från 8mm ekgolv till 13 mm.

Fönster; från vita träfönster till aluminumfönster med blå utsida och vit insida

Köket; har vi uppgraderat från vita släta luckor och laminatskiva till vita högblanka luckor och corianbänkskiva:

IMG_1694

Vitvaror; har vi behållt fläkt och kyl/frys, resterande har vi köpt själva.

I följande inlägg kan ni se hur Fasad, Fönsterfoder och Takfot kommer att se ut.

Grundmålning; har vi bytt Lasol Fasadmatt mot Beckers färglösa lasyr

Kamin; Har vi valt till, en Contura 560T

Contura560T

Utifrån de första ritningarna från arkitekten har vi dessutom lagt till några fönster, samt gjort några fönster större + att vi kommer ha ett vikdörrsparti.

Vikdorrar-Schucco80

Ja, det är bara att konstatera att vi har unnat oss en del. Vi tänker bara bygga ett hus i livet och vi vet hur vi använder vår tomt, så därför ville vi ha det absolut bästa huset för vår tomt och våra behov när vi nu tvingades börja om.

Nya huset

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *