Har jag ens visat…

…hur vårt hus kommer se ut på insidan? Kom på att jag nog inte gjort det…

Så här kommer bottenplanet se ut:

Villa Bergstoppen, Copyright www.nyahuset.nu

Villa Bergstoppen, Copyright www.nyahuset.nu

Ganska yteffektiva 88 kvm tycker jag. Vi har lyckats få till en bottenvåning med tre sovrum (tjejerna får dela rum, sonen får äntligen ett eget) och stora umgängesytor.

Och så en stor, stor vind för förvaring och med utgång till vår terass. Vinden kommer ha en takhöjd som är lägre än 190 cm överallt, så här är det ”huka er gubbar” som gäller.

Villa Bergstoppen, Copyright www.nyahuset.nu

Villa Bergstoppen, Copyright www.nyahuset.nu

Det är ju lite kul att ha fått skapa sitt eget hus tillsammans med en arkitekt. T.ex. har vi ju valt att ha en altandörr från vårar sovrum för att kunna släppa ut hunden på morgonen. Något som egentligen är urlöjligt för den morgontrötta hund som vi har nu, han kommer aldrig utnyttja detta. Men vår förra hund hade använt den dörren varje morgon om han hade fått chansen, gärna redan kl 4 på morgonen 😉

Vi har dessutom envisats med att en stor matplats är A och O när vi bygger nya huset. Och som ni ser sitter det ledigt 8 personer där, och jag tror att om man har ett längre bord får både 12 och 14 pers plats. Alldeles perfekt för oss som brukar ha både en och två familjer på middag var och varannan sommarkväll, och ibland vankas det fest. Oftast är det ju sol, men de dagar de regnar kommer vi älska möjligheten att sitta inne många. Det är också här vi planerar att bygga platsbyggda bänkar längs de tre fönstren.

Vi har även unnat oss lyxen med två toaletter. Detta då vi redan innan branden hade konstant toakö. Men sedan tänker vi att om 10 år kommer barnen hem med flick- och pojkvänner…och om 20 år kommer de hem med hela familjer…och då blir det toakaos om vi bara har en toalett. Och det är ju så att vi räknar med och hoppas på att fira långa somrar med våra barn och barnbarn…

Nya huset

4 Comments

    • Ja, det är yteffektiva kvadratmeter. Mest imponerad är jag över de stora umgängesytorna som arkitekten fick till. Nästan halva huset är ju faktiskt den typen av yta, och bara 24 kvm är sovrum. Resten är hall och toaletter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *