Vet ni vad…

…den senaste veckan som gått har jag bråkat mer än jag hoppas behöva göra på flera, flera år framöver. Jag är verkligen ledsen att det behövde bli så. Men det var inte vi som försatte oss i den situationen som uppstod och vi var tvungna att bråka för att rädda vårt hus. Jag önskar så att vi inte hade behövt bråka! Och hur sjukt det kanske låter i någras öron så är jag inte en person som gillar att bråka. Men det finns en annan sak som jag inte heller gillar, och det är att bli överkörd och bli trampad på tårna. Därav bråket.

I går eftermiddag fikade jag min f.d. chef. Och det blev en bra avrundning på en stressfull vecka. Han och jag har jobbat ihop till och från sedan 1995. Det är ju faktiskt galet många år om man tänker så. Vi var inte helt eniga när vi avbröt vårt samarbete för 3 år sedan (10 oktober 2012, ett datum som han uppenbarligen mindes bättre än jag) och jag började på mitt nuvarande jobb (15 oktober 2012, vilket jag tydligt minns). Men igår berättade jag om min plan, och det var härligt att se att han blev så genuint glad att han knappt vågade visa det. (Ni vet ett sådandär Mona-Lisa leende). Han vågade helt enkelt inte tro att det är sant. Och vet ni, det vågar inte jag heller…för det förutsätter att mitt nuvarande jobb ger mig tjänstledigt (vilket de försöker förhala trots att jag har min lagliga rätt…vi får se om jag orkar och känner för att ta den kampen 😉 ). Men det vore så otroligt roligt att jobba tillsammans igen och att avsluta det projekt vi en gång påbörjade tillsammans. Jag hoppas (och tror) att den drömmen slår in och att jag i vår inte bara kan flytta in i ett nytt hus utan att jag också kommer göra något jag tycker är super, super roligt på arbetstid.

Men nog snackat om det! Nu är det dags att sätta sig i bilen och åka ut på ön. Längtar så efter att se hur man börjar jobba med huset och vet ni, idag skall jag med lite mer glädje än i måndags titta runt på våra fina huselement. Vi är t.ex. så otroligt nöjd med våra blåa fönster.

Delar av vardagsrummet. Husleverans 12/10-15

Delar av vardagsrummet. Husleverans 12/10-15

Men trots allt det som hänt den sista veckan finns ändå de där tvivlen som sitter så djupt i oss efter branden. Är det verkligen sant? Kommer man verkligen bygga på huset idag? Låt oss hoppas! Låt oss hoppas att vi nu kan börja våga tro att den historia som började för snart ett år sedan kommer få ett lyckligt slut.

Nya huset

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *