Två dagar efter branden…

…befann vi oss i Barcelona. Vi hade länge planerat den optimala höstlovsresan, först 2 dagar i Barcelona och därefter en vecka på Teneriffa. Vi skulle åka den 23 oktober och komma hem 9 dagar senare. På Teneriffa skulle vi dessutom sammanstråla med våra bästa vänner från ön och deras släktingar som vi alla känner väl. När vi kom hem efter jobbet den 22 oktober och skulle börja packa, det var då vi fick beskedet om branden. Vår första spontana reaktion var att ställa in resan, men både räddningstjänsten och vårt försäkringsbolag sa till oss att åka eftersom vi dels inte skulle kunna göra något och dels behövde samla krafter. Så den 23 åkte vi till Barcelona och jag minns inte mycket av den dagen, inte mer än att jag gick som i ett töcken och att tårarna trillade längs med kinderna nästan konstant. Hela tiden plingade det i telefonen från människor som hört vad som hänt och som ville skicka lite omtanke.

Den 24 oktober vaknade vi i Barcelona med fantastisk utsikt:

Barcelona, oktober 2014

Barcelona, oktober 2014

Vi tog en lång promenad, egentligen helt utan mål, på stan och när jag tittar på fotona ser jag att det är en otrolig stad…men ärligt jag minns inte…jag var för chockad för att ta in alla intryck:

Barcelona, oktober 2014

Barcelona, oktober 2014

Barcelona, oktober 2014

Barcelona, oktober 2014

Barcelona, oktober 2014

Barcelona, oktober 2014

Barcelona, oktober 2014

Barcelona, oktober 2014

Barcelona, oktober 2014

Barcelona, oktober 2014

Barcelona, oktober 2014 Inne på OS-området; Huset med solpaneler är seglarhotellet vilket än idag är muckat för jollesegling i Barcelona.

Barcelona, oktober 2014
Inne på OS-området; Huset med solpaneler är seglarhotellet vilket än idag är muckat för jollesegling i Barcelona.

Än idag är det svårt att förklara de overklighetskänslor vi hade då. Men såhär i efterhand var det bra att vi kom iväg, för vi behövde få rå om varandra. Bara vara familjen och bara ta var dag som den kom. Att få gråta, prata och samtidigt dela nya upplevelser.

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *