Första byggmötet

Över två månader in i bygget har vi haft det första byggmötet. Helt sanslöst att detta inte skett tidigare. Vet faktiskt inte hur många gånger vi påtalat att sådana behövs. Att bygget behöver projektledning och att man bör träffas och prata igenom vad som gjorts och vad som skall göras. Vad jag förstått så sker sådana byggmöten vid normala byggen ca varannan vecka på bygget, hos oss är det alltså första gången någonsin. Nåja, nog gnällt om detta. Bättre sent än aldrig är väll ett bra uttryck i detta läge istället!

I alla fall var tongångarna rätt spända i början och det är väll självklart att det är så. Alla är ledsna och upprörda och detta var väll ingens dröm! Bygga fel kan man ju som jag sagt tidigare göra, och det är okej att göra misstag. Men det jobbiga är ju när det skett och på något vis måste göras rätt.

Just nu vet vi att det räknas och ritas precis hur mycket som helst nere på Rörvikshus och vi är så otroligt glada för detta! Vi hoppas att inom några dagar få en helhetsbild av vilka effekter felmonteringen har både estetiskt men framförallt konstruktionsmässigt. Tack för att ni gör detta jobb!!!!!!!

Åter till mötet. Lite högt, lite lågt. Men på det hela sååååååååååå skönt! Jag hoppas nu på många fler och mycket mer konstruktiva sådana. Successivt kanske vi kan minska misstron mot varandra och bygga en positiv väg genom detta projekt – det hoppas i alla fall jag! För tro det eller ej jag kommunicera hellre än bråkar!

Med oss hem har vi många tankar även om många frågor rätats ut. Men som sagt detta var ett STORT steg i RÄTT riktning!

Vindskivornas montering

Vindskivornas montering

Sedan går jag och smakar på en sak…snickaren hade monterat vindskivorna på ett sätt som vi absolut inte hade förväntat oss. Och när jag först såg det blev det som en kalldusch, det kändes bara sååååååå fel. Det såg inte alls ut som på gamla huset eller på våra ”ekonomibyggnader”. Men sedan, ju mer jag tänker på det så växer monteringen som en karamell. Det är nog inte alls så dumt, kanske inte ens fel, utan kanske riktigt, riktigt bra!

Frågan är om vi kanske måste göra om vindskivorna på ekonomibyggnaderna nu 😉 En modernisering från 1970-talet till 2010-talet helt enkelt.

Ser nu redan framemot nästa byggmöte (helst på plats). Kan vi ha det i  morgon tror ni????? SNÄLLA!!!!!

Nya huset

4 Comments

  1. Jomen, det är ju det, när jag tänker efter. Det är därför jag går och suger på detta som en karamell. Det var mest bara så ”outside the box” att vi från början spontant förkastade det. Men vi är inte sämre än vi kan ändra oss…så de lär få förbli så och så får vi byta vindskivor på dasset och lillstugan istället.

    Jag hoppas också på en bästa lösning. Tyvärr ha skyttegravarna blivit djupa under de här två månaderna så det är en lång väg att gå innan allt groll ligger bakom oss. Främsta problem är att snickarna känner sig anklagade av oss och vi känner att vi inte fått det hus vi köpt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *