I fredags strandade diskussionerna…

…vad gäller åtgärdsplanen i väntan på vd:n till generalentreprenören Allrum Home AB kommer hem från sin semester. Dessförinnan har vi mailledes haft många och långa diskussioner med den konsult/underställda som generalentreprenören anlitat för att ta fram åtgärdsplanen.

Egentligen är det inte konstigt att diskussionerna strandade för när vi fick åtgärdsplanen förra fredagen var det med kommentaren ”Läs i genom noga och återkom med synpunkter under måndagen så kan försöka komma vidare direkt…”. Självklart återkom vi med synpunkter och ändringsförslag (eftersom vi bland annat saknade information om hur åtgärderna skulle göras och dessutom skulle tvingas till merkostnader för att återställa huset), varav alla avslagits. I fredags, efter många hetsiga ord, kom den enda tänkbara eftergiften och det var möjligtvis att man kunde tänka sig att pruta en aning på sitt krav om 20 veckors förlängd byggtid utan vite, men då förutsatte det att vi godkände övriga åtgärdsplanen helt utan ändringar inklusive att vi från och med nu (inklusive under perioden för återställandet) står för alla kostnader som vår tomts beskaffenhet i förhållande till en normaltomt medför p.g.a. svårtillgänglighet.

Vad det innebär t.ex. är att man vill att vi skall stå för mellanskillnaden mellan en ordinarie lastbilskran och en 55 tonskran om man behöver lyfta ner och upp huselement när huset skall återställas trots att vi på inget sätt orsakat att huselementen monterats fel. Samma gäller vid tegellyftet (eftersom man ännu inte ens lagt på takpannorna på huset). Dessutom skall vi betala extra för att alla grejer skall upp på berget från var parkering för alla framtida leveranser. Lite lustigt att detta krav kommer då tillgängligheten var mer än väl känd när vi skrev på entreprenadkontraktet. Detta är alltså ingen oförutsägbar merkostnad för dem, utan skall ha varit inräknad i den offert Allrum Home lämnade till oss, och som skrevs under i samband med avtalsskrivningen.

Vi är otroligt ledsna! Vi hade verkligen trott att man skulle vilja ta sitt ansvar, att man verkligen skulle vilja leverera ett bra hus. Vi förstår inte ens hur ett företag kan visa sådan ovilja att vare sig återställa, samarbeta, följa redan ingått avtal, eller respektera kunders önskemål, som Allrum Home ännu en gång visat prov på denna vecka. Men som sagt vi inväntar vd:ns kommentarer!

Nya huset

5 Comments

  1. Herre jösses hur de beter sig! Det är ju skrämmande att de ska komma och begära pengar för tomtens läge. Det är ju fullkomligt ologiskt och fräckt att ens våga begära det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *