Vår känsla…

…är att snickarna varit vårdslösa med vår hussats genom att dels;

* låta den stå dåligt täckt på vår extremt ojämna tomt i 8 dagar

* låta det regna in i fem dagar utan att förbättra skyddet av huset, vilket resulterat i mögelförekomst på takstolar, på bärande innerväggar och i bottenbjälklag  (bekräftat vid besiktning)

* inte stoppa bygget och göra om när man gjort så pass allvarliga monteringsfel att spänningar nu böjt både bottenbjälklag och mellanbjälklag (bekräftat vid besiktning)

Dessutom har man slösat med byggtid: Redan efter 10 veckors byggtid (dvs då vi stoppade bygget vecka 52) hade vi indikationer på att bygget var 8 veckor försenat. Därefter har man lagt 7 veckor på att ta fram en undermålig åtgärdsplan. Dvs att på 17 veckors byggtid (av 20 veckor enligt kontraktet) har man aktivt arbetat i 2 veckor. och på den tiden har man alltså lyckats göra ett antal monteringsfel, göra väggelement skeva och mögel + fuktskada huset.

Svart- + Vitmögel på bärande innervägg. Copyright KW

Svart- & Vitmögel på bärande innervägg från golv upp till ca 150 cm höjd. Copyright KW

Närbild: Svart- + Vitmögel på bärande innervägg från golv upp till ca 150 cm höjd. Copyright KW

Närbild: Svart- & Vitmögel på bärande innervägg från golv upp till ca 150 cm höjd. Copyright KW

Dessutom har man eldat på vår tomt så berget spruckit samt unnat sig att skälla ut oss vid flera tillfällen. Helt enkelt på många sätt har man med råge lyckats förstöra mer vad gäller hussatsens värde (och vårt förtroende) än man tillfört med sitt arbete!

Utan att fråga oss om tillåtelse har snickarna eldat så att berghällen spruckit. Något vi aldrig, aldrig skulle ha tillåtit.

Utan att fråga oss om tillåtelse har snickarna eldat så att berghällen spruckit. Något vi aldrig, aldrig skulle ha tillåtit.

Om vi är imponerade? Knappast! Som en kompis som jobbar inom byggbranchen sa ”Ny byggare tycker jag så förtroendet kommer tillbaka.

Nya huset

2 Comments

  1. Usch, helt galet att de inte har någon som helst yrkesstolthet!! Hoppas innerligt att ni snart kan hitta en lösning så att ni kan börja känna lite glädje för huset igen!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *