Man måste leva på hoppet!

I lägenheten har vi bara plats för en ytterst lite soffa. Och ni kan ju gissa att det blir aningen trångt med fem personer och en hund i en liten soffa…

Därför hade vi en stor och härlig tv-soffa i stugan. Det var liksom där vi hängde härliga höst och vinterkvällar och verkligen bredde ut oss och tittade på film och allmänt njöt av att vara en familj.

Nu har vi härdat ut i 1 1/2 år samtidigt som barnen växt sig större och därmed tar mer plats. Härdat ut i väntan på ett nytt hus och därmed en ny bautasoffa. Men det dröjer ju uppenbarligen…så då ledsnade vi. Helt enkelt vi måste ha en ny soffa hem!!!!! Att Mio sedan hade 1500 kr rabatt på sina soffor, och att vi hade ett presentkort på över 2000 kr som skulle gå ut i dagarna gjorde ju dessutom beslutet lättare att fatta. Så nu är den beställd vår ”mini”hörnsoffa:

Mio Gotland, hörnbäddsoffa med förvaring

Mio Gotland, hörnbäddsoffa med förvaring

Tror det eller ej, men för oss blir denna soffa betydligt större än den gamla…så nu behöver vi inte längre försöka lura till oss en hyfsad plats att sitta på, på bekostnad av någon annans plats. Tyvärr (eller kanske turligt nog) är det inte leverans av nya soffan förrän i mitten av maj. Helst vill vi ju nämligen vänta med att köpa soffa till nya huset, men det förutsätter ju att vi kan ställa in den gamla soffan från lägenheten i ett hus omedelbart…för någonstans att förvara en soffa har vi inte i väntan på att bygget blir klart. Det räcker med att vi har en diskmaskin, en extra fotölj, ett extra bord, en extra bokhylla och tio flyttkartonger i vardagsrummet, två sängar i klädkammaren, en isärmonterad våningssäng bakom vår sovrumsdörr, två överfyllda källarförråd samt ett matbord med 8 stolar på makens jobb utöver våra hyrda förråd. Att dessutom förvara en soffa i väntan på nya huset mer än ett par veckor är nog mer än vi klarar av!!!!!

Det kostar liksom på att bygga upp ett nytt hem från grunden för det är ju inte bara att ta med sig möblerna som vid en vanlig flytt…vi måste ju skaffa oss dubbelt av allt…och för att detta inte skall bli hutlöst dyrt gäller det att köpa lite då och då så nu (när nya huset egentligen skulle ha varit nästan redo att flytta in i) har just nu grejer precis överallt.

Men vi hoppas att detta löst sig när nya soffan kommer!!!!!!!!!!!!

Nya huset

4 Comments

  1. Så ser det nog ut för de flesta nybyggare-rörigt. Vi har haft hela vårt bohag (eller det som ska med till det nya) i ett förråd sedan augusti. Blir spännande att se var vi har där egentligen. En del grejer har vi med oss i det ombyggda garaget men inte mycket eftersom det är minilitet. Allt vi beställer- kranar, hyllor, beslag, vinkyl, soffa mm dumpar vi av i morfarns extra rum.. Vi är så utspridda!! Hoppas ert bygge kommer igång snart o slipper leva i limbo-landet.

    • Jo, så är det absolut. Självklart lever man i ett kaos. Dock är detta kaos inte självvalt för oss då vi ju hade ett hus och hade alla saker som sig bör vara i ett hus. Men så barn ju allt upp och det vart dags att ofrivilligt börja på en ny kula. Ja, vi hoppas snart slippa ifrån detta. Jag blir tokig på att inte kunna öppna en enda garderob utan att bli anfallen av saker. Blir dessutom tokig av att ha saker stående framme hela tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *