Blåbärspajsminnen

Vi har blåbär på vår tomt, och det innebär att somrarna är förknippade med blåbär i mjölk, blåbärssylt och framförallt blåbärspaj. Och som de flesta känner till har nästan alla sitt favoritrecept på paj…så även vi! Problemet är att det finns inget nedskrivet recept utan receptet sitter i min mammas fingrar. Och en sommar bestämde vi oss för att receptet måste leva vidare även den dag mamma inte finns mer…men istället för att skriva ner valde mamma att lära maken känslan för hur hennes supergoda paj skall tillagas. Resultatet blev det här:

Mormors och pappas blåbärspaj är smask tycker E (sommaren 2008)

Mormors och pappas blåbärspaj är smask tycker E (sommaren 2008)

En dag hoppas jag att maken kommer lära våra barn hur en riktigt, riktigt god paj med våra alldeles egna blåbär skall lagas…och att den skall serveras på de bästa tallrikarna (tyvärr har vi bara hittat en enda på loppis, men förhoppningsvis blir de fler med åren!):

En återinköpt loppistallrik identisk med mammas pressglasassietter.

En återinköpt loppistallrik identisk med mammas pressglasassietter.

Och äldsta dotterns reaktion när hon fick ett sms om att vi hittat en assiett:

En tonårings glädjeutrop för en assiett.

En tonårings glädjeutrop för en assiett.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *