Ensidig information

I går kom en kommentar på ett blogginlägg från vår snickare om att denna blogg bara behandlar vår version av vad som hänt. Och så är det självklart! Vi äger domänen och vi styr över vad som står skrivet. Men för att ni skall få båda sidor av historien lägger jag nu upp vår snickares syn på bygget:

Hej !

Det är jag som är den där skurken [XX] beskriver. Nu är det så att det alltid finns två sidor på en tvist. Vi har hela tiden varit tillmötesgående mot paret [XX]. Vi märkte dock ganska snart att allt inte stod riktigt rätt till i hjärnkontoret hos paret. Deras barn har fått trauma av att huset bran ner trotts att dom inte ens var på ön när blixten slog ner i huset. Vi ändrade datum för husresningen för att familjen skulle på semester till USA och krävde att vara på plats när huset restes…

Tillbaka till början ! vid mitt första möte med paret [XX] spydde dom galla över rörvikshus, dom stod som två barn och pratade i munnen på varandra . Huset restes två veckor efter leverans p.g.a. [XX] krav på att vara med vid husresningen, Vi drog pressar över material som var känsligt mot fukt och väntade. Vi påtalade att det krävs en 50 tons mobilkran för husresningen, normalt har man en 20 tons kran. Denna kran kostade oss 45.000 plus moms i stället för 12.000 som det var beräknat till. det står i kontraktet att [XX] skall stå för lossning av material och transportkostnader, [XX] skall ombesörja för tillgängligheten till huset. Dom vägrar betala för transporter och dom vägrar ordna med tillgängligheten.[Not. Vi har inget avtal med det företag som vår snickare representerar, dvs Oscar Ädel Bygg AB utan vi har avtal med Allrum Home AB. Hur tillgängligheten, kranar och transporter skall tolkas i vårt avtal är vi och Allrum Home AB överrens om. Hur avtalet däremot ser ut mellan Allrum Home och Oscar Ädel Bygg rörande tillgängligheten, kranar och transporter vet vi inget om.]

P.g. a beskaffenheterna på den branta skogstomten som [XX] stuga byggs på fanns det ingen möjlighet att förvara allt material utanför huset. Därför var vi tvugna att först bygga golvbjälklaget på plintgrunden och montera golvspånet, normalt gör man det när huset är taktätt. Nu hadde vi ingenstans att förvara materialet förutom i huset, så vi var tvugna att fyfta in materialet i huset. Här gjorde vi ett misstag ! vi missade att såga ur där två st bärande inneväggar skall stå, dom ställdes på spånet i stället för på golvbjälkarna. Vi upprättade en åtgärdsplan med rörviks konstruktörer, mitt i arbetet stoppar [XX] bygget. misstag händer ! det är dock bedrövligt att sjuka människor hänger ut oss för det. [Not. Rörvikshus konstruktör tog på vår begäran fram ritningar för att avhjälpa felet som vi, och inte Oscar Ädel Bygg AB rapporterat till Rörvikshus. Tyvärr avhjälpte de nya ritningarna inte hela felet utan bara delvis varpå man från Rörvikshus sida förkastade dessa och mycket snabbt påtalade att denna åtgärd inte skulle göras utan att huset måste byggas om enligt första konstruktionsritningen, något som aldrig accepterats av Jan Ädel och Oscar Ädel Bygg AB, i denna veva stoppade vi bygget eftersom ändå mer fel skulle uppstå om man hade använt sig av åtgärdsritningarna]

 

Ni som läser och kommenterar ta en liten funderare ! Ensidig och vinklad kritik från en människa som hamnat på psyket för att en sommarstuga brunnit ner, när människor några timmars flyg härifrån får sina huvud avskurna, blir uppäldade, och sprängda i bitar ! köper ni det kan jag bara beklaga

Hälsningar Jan Ädel

Vi tackar Janne för hans synpunkter alldeles särskilt då detta är det första vi hört i från honom överhuvudtaget sedan den 21 december förra året, då vi stoppade bygget eftersom den åtgärdsplan som tagits fram inte skulle åtgärda alla fel, utan vi ville ha en fortsatt utredning så att alla fel verkligen blev avhjälpta innan bygget fortskred. Vill också passa på att dementera påståendet om att jag ligger på psyket. Så har det inte varit och så är inte fallet, jag tror bara detta är skrivet för att såra mig. I övrigt låter vi Jannes version vara obemött, vår version har ni ju i övriga blogginlägg.

Nya huset

3 Comments

  • Ja, inlägget blir väldigt tudelat från min sida.
   En blogg blir vinklad (det är ju alltid bloggarens version även om vi försöker vara så neutrala som vi bara kan). Och självklart skall någon som vill påverka vinklingen eller det som skrivs på bloggen ha sin rätt att säga till. Vi lever i ett demokratiskt samhälle och då har man rätt att tycka och tänka till! Och Janne hade uppenbarligen väldigt mycket på hjärtat för han postade kommentaren flera gånger under gårdagen.

   Tyvärr ser kommentaren ut att vara skriven i vredesmod då den som du säger innehåller en hel del personangrepp och dessutom en hel del sanningsglidningar. Men som sagt det var viktigt för honom att få det sagt och därför ligger det uppe! Detta är dessutom hans version av vårt husbygge, så nu finns den också offentligt.

   • Har nu fått ännu fler kommentarer från vår snickare. Lägger upp delar av dessa med svar här. Tycker dock att det känns väldigt konstigt att kommunicera med sin snickare via en blogg och inte irl med hjälp av telefon, mail eller t.o.m. gammaldags hederliga möten. Men, men, han vill att ni skall få hans version också so here it goes:

    ”Jag vet inte vem du [Detta är riktat till Vinkelhuset] är och du vet inte vem jag är! Ändå tar du dig friheten att kommentera att jag skulle vara en dålig människa.” Ja, det är nog så att husbyggare emellan håller man ihop. Och detta husbygge har varit en långdragen historia som tyvärr besannat många husbyggares värsta farhåga nämligen att husbyggen kan gå galet fel. Huruvida du är en dålig människa eller inte har aldrig diskuterats i bloggen. Bloggen baseras på arbetsinsats och inte på din personlighet. Jag förutsätter att du är omtyckt och älskad för den du är av dina nära och kära.
    Att det blev lite personligt i den kommentar Vinkelhuset gjort nedan beror mest på att du själv gjorde en mycket personlig kommentar som snarare gick ut på att angripa mig och min familj personligen än på att sakligt lägga fram dina tankar om detta projektet.

    ”Paret [XX] har fotat och lagt ut bilder på ett hus som endast är stomrest. Arbetet är knappt påbörjat…” Ja, jag håller helt med dig. Arbetet är bara påbörjat! Tyvärr har det ägnats mer tid på att skuldbelägga, bråka och bygga fel än på att bygga. T.ex. borde du just nu snarare rätta de fel du gjort i vårt hus (och på så vis, genom att göra ett j-ligt bra jobb, visa att allt som skrivits här är fel) än läsa och kommentera vår blogg. Det tycker jag hade varit en väl utnyttjad måndag!

    ”Alldeles riktigt ! Ni äger domänet. Ni skriver vad ni vill och ni utelämnar vad ni vill. Varför ni överhuvudtaget skriver en massa skit om andra människor förstår inte jag”. Vi har inte skrivit en massa skit om människor, däremot har vi påtalat att vi inte är nöjda med vår underentreprenörs arbete med vårt hus. Detta har dessutom varje gång först gjorts skriftligen till vår entreprenör, för att denna skall kunna vidarebefordra informationen till sagda underentreprenör, för att felaktigheter skall kunna åtgärdas innan det behandlats på bloggen. Hade dessa dessutom åtgärdats i samband med detta hade de kanske inte ens hade behandlats i bloggen.

    ”Ni måste ha varit allvarligt mobbade som barn och nu ska ni hämnas på allt och alla.” Huruvida vi varit mobbade eller inte har absolut inte med detta husbygge att göra. Hade bygget skötts bra hade denna typ av diskussion aldrig uppstått!

    ”Mitt kontrakt mot min beställare är utformat exakt likadant som erat kontrakt mot eran beställare.” Både rätt och fel. Vi har som privatpersoner ett kontrakt med vår entreprenör. Du har sedan ett kontrakt med samma företag. Att ärva det kontrakt vi har är olagligt så även om ert kontrakt rent hypotetiskt kan vara identiskt formulerat med det vi har så är det alltså inte samma kontrakt! Dessutom är det så att juridiken är annorlunda i sin tolkning av avtal mellan privatperson och företag än mellan företag och företag. Därutöver kan vårt avtal med entreprenören innehålla andra kappsäckar (dvs underförstådda tolkningar) än det avtal ditt företag har med samma företag. Det är därför du inte skall diskutera saker som står i ditt avtal med Allrum Home AB (så som tillgänglighet) med oss, eftersom det som regleras i vårt avtal med entreprenören inte självklart regleras i ditt avtal med samma företag. Detta vet jag att du blivit upplyst om vid ett flertal tillfällen, så jag förstår inte varför du återkommande klagar över ditt avtal till oss. Vi har ingen juridisk koppling. Klagomål på ditt företags kontrakt får du ta med den som du har kontrakt med!

    ”Problemet som uppstått nu är att ingen underentreprenör vill befatta sig med er. Så nu har vi väldigt svårt att hitta målare, plattsättare och rörmokare för att färdigställa huset. Som man bäddar får man ligga.” Ja, som man bäddar får man ligga. Hade detta projekt skötts snyggt så hade huset varit klart och alla hade varit lyckliga. Istället har vi i snart 6 månaders tid stått och stampat på stomresningsdag 1. Att ingen vill jobba med oss beror nog tyvärr en del på hur den som försöker anlita dessa firmor lägger fram erbjudandet. Säger man att vi är gnälliga, elaka och otrevliga så förstår jag att företag drar öronen åt sig. Detta är ju inte riktigt sanningen, utan det är ju p.g.a. en hel del byggmissar och ovarsamt hanterande av vår hussats som vi blivit gnälliga och arga. Hur vi är som beställare av ett arbete i en annan situation vet du tyvärr inget om. Det är därför väldigt olyckligt att det är ditt företag som ålagts att kontraktera målare, plattsättare och rörmokare. Hade vi istället kunnat reda ut alla dessa konflikter som uppstått under dessa månader så hade läget med största sannolikhet varit ett helt annat.

    Ni lägger upp en blogg med sökmotorer som gör att man får upp bloggen när man skriver ” Ädelbygg”…Så länge ni har en blogg länkad till mitt namn ter det sig väldigt märkligt att jag inte tillåts kommentera era inkompetenta påhopp. Vi har vare sig skrivit Ädelbygg eller gjort länkningen till dig mer än i inlägget ovan som är ett citat av den kommentar du själv gjort och önskade få publicerad. Varför Ädelbygg och ditt namn knyts ihop med Oscar Ädel Bygg AB får du fråga programerarna på google om. Men utifrån den kunskap jag har så vet jag att man i google samkör info från många sidor när man knyter ihop ex. personnamn med företag. Dvs att jag skriver ut företaget du jobbar med knyts ihop med andra sidor på nätet där ditt namn står ihop med företagsnamnet. Här har du exempel på en sådan sida: http://vakanser.se/jobb/byggnadsarbetare+snickare+28/
    Att google visar sina sökningar både med och utan mellanslag är också välkänt, dvs det kvittar om du skriver Ädel bygg eller Ädelbygg…resultatet blir snarlikt eftersom google gissar att den som söker kanske inte vet om det skall vara mellanslag eller inte. Å andra sidan ju mer vi diskuterar på denna bloggen rörande ditt namn, det företag du jobbar i och de företag du tidigare bedrivit innebär ju endast att du knytas samman ändå hårdare med dessa i google, då frekvensen som något nämns också påverkar hur högt det kommer upp på google eller hur saker och ting knyts samman. Så återigen ber jag dig sköta kontakten med oss via Rörvikshus eller Allrum Home AB som jag vet att de båda påtalat att du skall göra.

    För vad är det allt handlar om? En vägg är feltillverkad från fabrik två innerväggar hamnade på spånet 22 mm, det har jag i dag rättat till. Tack för att du äntligen fixat med de tre bärande innerväggarna!!!!!!!!! Jag hoppas dessutom att problemet de två väggarna som är fel från fabrik också lätt avhjälps. Sedan vet både du och jag att det finns betydligt fler fel än de två du just nämt, och att många inte heller är följdfel till dessa.

    Detta är de sista kommentarer och svar på kommenterar som kommer läggas upp som någon form av kommunikation mellan oss och Oscar Ädel Bygg AB på denna bloggen. Om Oscar Ädel Bygg AB vill diskutera bygget med oss föreslår vi att ni utnyttjar de kommunikationsvägar vi använde i början av bygget nämligen e-mail och telefon alternativt gå genom vår gemensamma avtalspart Allrum Home AB.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *