Att ha hus på en ö…

…sätter sina spår. Grunden är att det man har på ön det finns på ön. Det är allt för jobbigt och tidskrävande att åka och köpa eller hämta saker på fastlandet. Det innebär att man packar noga när man skall dit, man lämnar saker som kan vara bra och ha där och vi räknar med att ha dubbla uppsättningar av det mesta så saker och ting finns både hemma i lägenheten och i huset. Men det innebär också att man lägger sig till med en vana av att spara och återanvända väldigt mycket. Saker och ting kan helt enkelt vara bra att ha vid ett senare tillfälle.

Detta tankesätt påverkar inte bara oss när vi är på ön utan så funkar det även hemma i stan. Ta t.ex. nu när vi gjorde om barnens rum. När man hade slagit ut väggen lade man en lång list i glipan mellan golven:

DSCF6478

Tror ni vi slängde den när vi tog loss den? Nä…såklart gjorde vi inte det. Istället kom den att användas som kröning på våra köksskåp i tehörnan för att matcha övriga köket:

IMG_4373

 

Hur var det nu det gamla ordspråket lyder; ”Den som spar den har” :)

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *