Så nedslående

Var ute på ön idag. Vi skulle mäta ut avloppsträckningen. Avloppet kommer ju gå ner för en bergssluttning, och såklart är det inte jämn lutning utan av naturen är bergssluttningen nästan formad i etage. Så vi behövde helt enkelt räkna ut hur många krökar och vilken vinkel vi behöver på krökarna. Vi kom fram till att vi behöver minst 10 krökar, 4st 45 graders, 3 stycken 30 graders och 3 stycken 15 graders.

markavloppsb-jar

 

 

Många böjar blir det helt enkelt i vår ”lilla” backe 😉 Dessutom blir det cirka 24-25 meter avloppsrör…så det blir lite att gräva och dölja i slänten. Tur att vi redan börjat vår rodondendronbacke. Nu blir det helt enkelt till att fortsätta.

Vi passade såklart att glutta in genom fönstren på huset och vi blev mest ledsna. Från början skulle man få 8 dagar på sig och genomföra åtgärderna, nu har man fått 21 dagar på sig. Man är inte ens halvvägs, man har uppenbarligen inte följt åtgärdsplanen och nya fel har uppstått. Enda arbetet som gjorts på utsidan är att man sågat upp fasaden till vårt burspråk.

16 april 2016, Copyright KW

16 april 2016, Copyright KW

Inne i huset har man gjort mer, men långtifrån allt som skulle göras och absolut inte på det sätt som Rörvikshus föreskrivit.

På vindsvåningen har man sågat i de bärande väggarna och pallat upp dem på fasadbrädor. 160416 Copyright KW

På vindsvåningen har man t.ex. sågat i de bärande väggarna och pallat upp dem på målade fasadbrädor. 160416 Copyright KW

På vindsvåningen har man t.ex. sågat i de bärande väggarna och pallat upp dem på målade fasadbrädor för att de inte skall sväva när man sänkt de bärande innerväggarna på nedervåningen. Direktivet var att släppa taket och slå bort kilarna i takstolarna så att tak och mellanbjälklag skulle falla på plats. Och istället har man alltså behållt kilarna i takstolarna och istället såga och patcha de bärande väggarna vilket gör att takstolarna ännu inte står i linje eftersom kilarna är olika tjocka från takstol till taksol och sida till sida. Dessutom kommer vi, om denna lösning godkänns av entreprenören, få en vind med för hög innertakshöjd vilket innebär att vi inte klarar slutbesiktningen. Så förutom att vi nu har utomhusfärg inomhus (vilket inte är optimalt för hälsan) så har vi fortfarande ett hus som inte överrensstämmer med konstruktionsritningar och inte uppfyller bygglovet. Även om man hjälpligt avhjälpt ett av de stora felen i huset.

Ja, för tro inte att man gjort enligt instruktionerna när man sänkte innerväggarna på bottenvåningen heller. För att huset skall bli tätt skall dessa nämligen placeras på en 60 cm bed plastremsa. Vet inte hur många gånger vi och Rörvikshus påtalat att denna remsa är viktig. Sitter den under de bärande väggarna nu när de äntligen står på rätt plats på bottenvåningen…nä!

Varför känns det som att detta jobb nästan lika gärna kunde vara ogjort!? 21 dagar för saker som behöver göras om igen!

Vi vill bara gråta! Hur kan detta ha tillåtits ske? Vi vet ju vilka direktiv både entreprenör och underentreprenör fått. Vi vet vad som står både i åtgärdsplanen och i besktningsprotokollet och ändå väljer man att uppenbart bryta mot detta.

Behöver jag säga att det känns underbart skönt att Oscar Ädel Bygg AB gjorde sin sista arbetsdag i vårt hus i torsdags. Nu hoppas vi att Allrum Home AB äntligen visar vad de går för och att de nya snickarna kommer med nya friska tag och återställer samt räddar vårt hus!

Nya huset

5 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *