Vad skall fixas i huset?

Innan man bygger vidare på huset måste allt återställas först (krav från besiktningen). Allt detta regleras av åtgärdsplanen. Det innebär i vårt fall att allt fuktskadat och mögelskadat material skall bytas ut, att huset skall återställas enligt originalritningarna och att alla brister och fel skall åtgärdas. Det låter kanske inte så mycket, men i vårt fall är listan oändligt lång…faktiskt så lång att ingen orkat skriva ner alla punkter. Vi började själva med en lista men gav upp på punkt 62.

ToDolist_zpseaf3a22b

 

Först när detta är fixat (vilket man räknat med att göra under vecka 15 och 16) kommer man bygga vidare på huset. Men med tanke på att vi nu byter underentreprenör gissar jag att planen kan ha justerats en del.) När huset är återställt kommer man även byta fasaden på huset eftersom vi från fabrik fick fel grundfärg. Så det är mycket som skall göras innan huset blir som ett normalbygge, om det ens kommer någonsin kommer bli ett sådant. Eftersom huset så snart det passerat målet att återställa de fel man gjort kommer gå över i en mycket snabb byggperiod där fasaden skall bytas och huset skall färdigställas på cirka 10 veckor (dvs en halv normal byggtid för ett hus av vår storlek). Dessutom är det ett hus av premiumkvalitet som skall byggas. Håll tummarna för att det går!

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *