Så det kan gå!

Maken och jag tog en av våra många och långa hundpromenader i går. Och då hände det där som inte får hända. I en skymd korsning möter vi en lös hund och dess husse. Och ni som har hund vet att detta är en kritisk situation då båda hundarna blir överrumplade och båda hundarna hinner då inte visa sin personlighet utan det finns risk för viss aggression. Ja, och det var precis det som hände. På en mikrosekund hade vi en stor hund i 25-30 kg klassen som attackerade vår 5 kg hund och bet honom rakt över ländryggen. Sämre situation kan man nästan inte hamna i! Men vet ni, vår lilla vovve hade änglavakt!

Han blev bara biten en gång och båda hussarna lyckades skilja hundarna åt (vet ni hur glad jag är för att maken var hundförare i lumpen och därmed kan det där med hundslagsmål och hur man skiljer hundar åt) utan att den stora hunden han börja slänga med vår vovve.

IMG_2334 IMG_2335

Oavsett så bar det av till Ultuna i ilfart och nu ligger vår vovve inne för observation och för att man skall kunna sätta dränage i det största bitsåret. När vi lämnade honom efter ett par timmars undersökning var han vid gott mod och hade lyckats charma hela personalen…så vi ser framemot att hämta hem vår älskling idag och sedan ett par dagar med tratt.

Nya huset

2 Comments

    • Ja, det är fantastiskt skönt att det gick bra med vovven. Han hade änglavakt!

      Ja, det är underbart att bygget går åt rätt håll. Just nu är det tre snickare som jobbar heltid med att återställa vårt hus. Vi har en underbar projektledare från Rörvikshus som har stenkoll på vårt husbygge och så har vi många fler som är superengagerade både från entreprenörens sida och Rörvikshus. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *