Vad pågår just nu?

I onsdags hade vår projektledare från Rörvikshus och chefskonstruktören på Rörvikshus möte med vår nya byggplatsansvarige och de nya snickarna ute på ön. Då gick man igenom vad som behöver göras för att huset skall bli bra och hur detta skall genomföras, och rapporten därifrån blev som vanligt lång…men med grova penseldrag innebär det att:

* Taket tas bort för att takstolar, mellanbjälklag och bärande väggar skall kunna lösgöras och därmed kunna monteras enligt originalritning.

Rivning av tak påbörjad 20/4-16

Rivning av tak påbörjad 20/4-16

* Balkongen rivs för att väggarna i vårt romboida burspråk skall kunna frigöras

* När taket ändå är borta kommer de felaktigt monterade ytterväggselementen (framförallt de på vindsvåningen och i burspråket) lyftas med kran och återmonteras korrekt.

* När man ändå har ”släppt” hela huset kommer man passa på att justera in övriga ytterväggselement för att även de varken skall luta eller skeva.

* Man kommer ta upp alla fukt- och vattenskadade golvspån och även lägga ner VVS i bjälklaget (vilket missades när när bottenbjälklaget byggdes).

* Fuktiga syllar och styrreglar byts ut.

* Huset byggs tillbaka till den nivå det var på innan bygget stoppades, denna gången med hjälp av monteringsmanual och ritningar.

Detta arbete beräknas vara klart vecka 17. Då stämmer man av huruvida huset är korrekt åtgärdat och därefter bygger man vidare mot ett inflyttningsklart hus. Eller som Rörvikshus och Allrum Home AB uttrycker det ”Nu skall ni få ett riktigt, riktigt bra hus!”

Vi är ända in i själen lyckliga!

ahjarta.gif

Nya huset

8 Comments

    • Ja, det känns som det hänt mycket sista veckan. Fortsätter det i detta tempo kan vi snart flytta in 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *