Att minnas det gamla

Som jag skrivit tidigare består ju ett fritidshus i mångt och mycket av nostalgiska saker. Eller som jag skrev en gång ”10% nytt, 90% nött och 100% älskat”. Ta t.ex. den där sillburken som mina föräldrar måste ha köpt under sin första sommar på ön (eftersom utgångsdatumet på locket sade 26/11-1976).

dscf7630.jpg

I den burken hade vi sedan ändå fram till branden socker. Den handdiskades varsamt och därför fanns etiketten kvar ända fram till the bitter end. En sådan klenod lär vi aldrig få fatt i igen…för vem mer än vi sparar en sillburk i 40 år?????

Men andra grejer kan man ju ha tur att stöta på, så som de tre djupa tallrikarna från Upsala Ekeby…

Gefle/Upsala Ekeby Birka AW (aw är modellen), är tillverkad 1952 – och det är Eugen Trost (f. 1898 .- 1983) som designat den.

Gefle/Upsala Ekeby Birka AW (aw är modellen), är tillverkad 1952, och det är Eugen Trost (f. 1898 .- 1983) som designat den.

…som vi hittade för 20 kr styck på loppis i helgen. Vi lär inte hitta fler för servisen är rätt ovanlig då den bara tillverkades ett enda år och då den krackelerar i glasyren och ofta ser rätt sjavliga ut efter alla dessa år. Men det är kul att hitta några i alla fall…och det räcker ju lagom till våra tre barn med tre tallrikar :)

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *