Cancerdagen?

Läste på Facebook (och där står ju alltid sanningen!?) att det är Internationella dagen för att bekämpa cancer. Nu har jag ju inte riktigt lyckats kolla om det är sant. Däremot startades föreningen Stand Up To Cancer 27 maj 2008, och det är ju så att vi såklart skall kämpa mot cancer varje dag. Alla känner vi någon som drabbats eller gått bort i cancer. Alla har vi direkt eller indirekt drabbats av cancer. I vår familj har vi drabbats tre gånger, när min makes mamma dog i cancer under 90-talet, när min makes syster hade cancer för 4-5 år sedan och nu i vintras när min mamma fick cancer.

Indirekt påverkades vi också starkt när sonens kompis mamma dog i cancer 2010 när hennes son var bara 6 år gammal. Tyvärr har pojkarna tappat kontakten eftersom hans band till ön inte längre blev lika självklara efter hans mammas död. Men hennes sorg över att inte få se sin son växa upp kommer jag bära med mig för resten av livet, lika väl som hennes sista ord när vi skildes efter ännu en sommar på simskolestranden som stolta föräldrar till våra killar; –Jag hoppas vi syns nästa sommar, men vi kommer med största sannolikhet inte göra det.

Eftersom cancer berör mig, försöker jag kämpa mot cancer varje dag, och som påminnelse till mig själv att föra kampen och att hedra dem som förlorat kampen bär jag mitt armband varje dag:

IMG_4259

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *