Doften av nytt trä

Ett nytt trähus har en underbar doft av trä. Det luktar liksom lite såg om det. Vårt hus förlorade denna doften i och med rotblötan i november. Men vart efter gammalt fuktskadat material byts ut mot nytt så återkommer successivt doften av trä även till vårt hus. Förra veckan t.ex. bytte man ut allt golvspån, och inte nog med att golvet inte längre har rest sig och sviktar utan doften blev så mycket friskare och nyare lika väl som utseendet:

Nya golvspån vecka 21 2016.

Nya golvspån vecka 21 2016.

Sedan har man börjat isolera och glesa vår vind:

Man har börjat glesa på vinden, vecka 21 2016

Man har börjat glesa på vinden, vecka 21 2016

Delar av taket på bottenvåningen är också glesat:

Glesat innertak, vecka 21 2016

Glesat innertak, vecka 21 2016

Och även om våra husräddare får slita i motvind, tack vare vår ex. snickares (som jag från och med döper om till den oädla snickaren) fuskbyggande, så ser vi tydligt hur huset sakta men säkert börjar må bättre och vi ser hur linjerna blir rakare. Bara för 1 1/2 månad sedan såg det t.ex. ut som om vi aldrig någonsin skulle kunna få ett rakt innertak…nu verkar vi vara där!

Är så tacksam för att byggfelen och byggfusket successivt rivs ut och ersätts med riktiga grejer gjort på riktigt sätt! Tack Allrum Home och Rörvikshus för att ni kämpar för detta!

ahjarta.gif

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *