Gissar att ni är nyfikna…

…på hur byggplatsmötet gick. Jo tack bra, eller jag vet inte faktiskt! Ännu finns spår av vår ex. snickare…men de städas successivt bort. Dock finns flest spår kvar på skalet av huset dvs i bottenbjälklaget och i fasaderna. På insidan däremot börjar huset verkligen bli ett hus. I dag är VVS:arna på plats igen, i slutet av denna veckan eller i början av nästa går vår elektriker in.

Vi fick dessutom en titt i huset + träffa plattsättarna.

Vi är nu i byggvecka 34 av 20…men vet ni…på insidan har vi kommit längre än någonsin! (Bjuder på lite bilder…men kom ihåg att det är ett fritidshus med små rum så det är svårt att få med hela rummen på foto).

Här skall det bli en inbyggd garderob i makens och mitt sovrum.

Här skall det bli en inbyggd garderob i makens och mitt sovrum.

Vår blivande matplats

Vår blivande matplats

Köket

Köket

Hål i mellanbjälklaget för vår spiraltrappa.

Hål i mellanbjälklaget för vår spiraltrappa.

Vi är så tacksamma för våra husräddare, de gör ett såååååå bra jobb! (Trots att de hade ett väldigt dåligt utgångsläge och trots att många och stora åtgärder återstår). Yrkesstolthet och kunskap är deras ledord. Tänk om vi hade fått dessa snickare från början…men nu blev det inte så och eftersom vi vet skillnaden så…

minion-batteries

 

…vi!

Men, och det finns ett stort MEN! För vet ni, man har skitit i att åtgärda cirka 50% av åtgärdspunkterna…så bland annat har man valt att inte byta allt material i bottenbjälklaget trots att vi vet att det ser ut såhär:

Det har skall vara fräsch K-board och istället är den gråspräcklig p.g.a.att det runnit vatten genom bottenplattan.

Det har skall vara fräsch K-board och istället är den gråspräcklig p.g.a.att det runnit vatten genom bottenplattan.

Vattenskadat rakt igenom tack vare rotblötan i november

Vattenskadat rakt igenom tack vare rotblötan i november

…och fotona är inte tagna på de ställena där det rann mest vatten. Om vi är arga…skulle tro det! Och j-ligt besvikna. Hur f-n kan man säga att detta skall bli ett premiumhus när man medvetet undviker att byta fukt- och mögelskadat material?

Vi hoppas det blir rättning i leden efter byggmötet. För så här skall det inte behöva vara.

Nya huset

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *