Idag är det skolavslutning…

…och för ett år sedan var det en självklarhet att vi skulle bo i vårt nya hus nästa sommarlov. Vi hade till och med hoppet om att kunna fira julen 2015 i vårt nya hus. Gissa om drömmarna sprack. Vi fick stalltips om att huset skulle ta 12 veckor att montera och färdigställa, sedan sades 20 veckor, sedan beräknades 24 veckor till slutbesiktningen…och nu är vi alltså inne i byggvecka 34 sedan husleverans. Med mycket, mycket tur är huset färdigt byggvecka 39-40. Fast om jag skall vara ärlig så kräver det att vi godkänner att vi får ett hus av betydligt försämrad kvalitet i förhållande till det hus vi från början skulle fått monterat.

Jag förstår att man är ovan vid att hantera fuskbyggare. Men jag förstår för mitt liv inte varför man hellre blundar för problemen än utför de åtgärder man är ålagd att utföra. Men, men det är ju egentligen inte mitt problem…mer än att jag får bråka lite med Rörvikshus och Allrum Home.

Fick förresten en ”sommarhälsning” av vår ex. snickare. Han erkänner såklart inga fel utan fortsätter hävda att jag hittar på och att jag är psykiskt sjuk. Lite lustigt med tanke på att alla fel på huset som står omnämnda på bloggen är bekräftade av oberoende part. Och att jag dessutom har läkares ord på att psykiskt sjuk är jag då inte, bara lite utbränd. Snarare menar min läkare att jag är ovanligt frisk för att gått igenom det vi gått igenom de sista åren. Så jag tolkar det som ett desperat försök försök från en desperat snickare som försöker slå på mig verbalt för att tysta mig. Men vet ni det kommer inte att gå!

Istället för att ta åt mig av en ex. snickares ord så skall jag njuta av sommarlovets första dag tillsammans med mina älskade barn. För om det är något gott detta bygge fört med sig så är det att jag blev utbränd, tvingades stanna upp och omvärdera mitt liv. Och vet ni…mina barn och min familj…och mina vänner…och alla goa grannar på ön är mitt liv och betyder mest av allt för mig! Jag är så lyckligt lottad som har så många fina människor i mitt liv, och det skall jag njuta av. Eller som man Galenskaparna sjöng – Det skall va gött å leva, annars kan de kvetta.

livsnjutning

 

Önskar er ett trevligt sommarlov!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *