Skapligt brygghäng

Skapligt brygghäng hade jag, maken (numera även kallad piraten eftersom han har en svart lapp över sitt nyopererade öga) och vovven medan yngsta dottern seglade i söndags. Det är tredje året hon går i seglarskola här hemmavid, och hon hann inte mer än kliva av bilen innan den första segelläraren ropade Hej E! Gissa om hon sken som en sol!

Väl på klubben var det dags att samla ihop alla våra saker, men de låg så fint efter sin vinterförvaring. Riggen högst uppe på ett skåp, kapellet ovan på samma skåp, roder & centerbord stod bland de privata rodren & centerborden och optimisten och vagn låg högst uppe under tak i ett av optimistställen. Och det räckte att jag frågade om jag kunde få hjälp att få ner båten (eftersom båten väger 7 gånger så mycket som maken får lyfta just nu), så var både vagn och båt nerlyft. Älskar dessa gulliga ungdomar och alla andra eldsjälar på denna underbara klubb! (Vi är ju lite av gubben-i-lådan-medlemmar, som är på klubben ett par veckor per år och känns igen av många, men har alldeles för dålig närvaro och tid för många av de ideella aktiviterna – skyller på att vi drar vårt stå till stacken i två andra föreningar. Vi har helt enkelt vårt familjemedlemsskap, vår båtplats och vårt skåp för ombyteskläder och vi går på seglarskola 1 vecka per år och ibland seglar barnen ett par gånger i veckan i augusti och september, mer än så blir det tyvärr inte för oss).

Bjussar på några brygghängsbilder:

Brygghäng med vovven 12/6-16

Brygghäng med vovven (nybadad)  12/6-16, längst bort i bakgrunden seglar yngsta dottern.

12/6-16

12/6-16, totalt deltar 20 barn. 16 i nybörjargruppen och 4 i fortsättningsgruppen.

De fyra optimisterna som går i fortsättningsgruppen. E seglar som nr 2 från vänster. 12/6-16

De fyra optimisterna som går i fortsättningsgruppen. E seglar som nr 2 från vänster. 12/6-16

 

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *