Bo på ön?

Det debatteras en hel del om bristen på samhällsservice så som affärer och hemtjänst i skärgården. Detta då bristen på denna typen av service försvårar boendet på våra fantastiska öar i Stockholms skärgård. Läs gärna denna krönikan som summerar det mesta.

Maken och jag fick härom veckan frågan om vi någon gång har funderat på att bo på ön året om. Och svaret är att vi haft detta i åtanke många gånger. Vi trivs ju otroligt bra på ön, och maken som är uppvuxen i en liten by på landet har allt som oftast längtan från storstadslivet.

En period gick vi så långt att vi tog reda på barnomsorgs- och skolalternativ för barnen på ön. Men det föll på var att vi dels hade fått färja + 12 mil till jobbet enkel väg till våra jobb, samt att vårt gamla hus med sina 66 kvm var för litet för en trebarnsfamilj att bo i året om. I stället valde vi att bo i ett stort rött hus i en liten by på den Uppländska landsbygden i 9 år. Här fick barnen gå i byskolan och på bydagiset. Här fick de (beroende på ålder) ett antal trygga år i en miljö, precis som på ön, där alla känner alla. Samtidigt hade maken och jag bara 20 minuters bilväg till våra jobb. Men till sist blev även den pendlingen för mycket för oss.

I nuläget är det inte heller aktuellt aktuellt att bo vare sig på den Uppländska landsbygden eller på ön då äldsta dottern tränar 10 gånger i veckan (och dessutom supertidiga mornar och sena kvällar flera gånger i veckan). Sonen tränar 7 gånger i veckan, och lilltjejen 3 gånger i veckan. Vi skulle antingen få välja mellan barnens träning/idrott eller att bo på ön eller annan otillgänglig plats. Så vi väljer livet på fastlandet och i staden några år till och att istället vara fritidsöbor…hur det blir i framtiden kan vi inte säga något om…

…det enda vi vet är att vi vill och försöker vara på vår älskade ö så mycket och ofta det bara går!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *