Svaret på målningen är…

…att Cuprinols färg fick vinna vad gäller knutar, vindskivor och foder. Så ni gissade rätt 😀

Cuprinol

Cuprinol Fasadlasyr S5030-R90B

Däremot kommer vi matcha det med Beckers berggrå fasadlasyr:

Beckers fasadlasyr, kulör Berggrå (8095)

Beckers fasadlasyr, kulör Berggrå (8095)

Och vi började såklart måla direkt:

En lite sötare och en lite tjockare målare.

En lite sötare och en lite tjockare målare.

Lite kul är att grannarna kom ut när vi målade och uttryckte glädje över att huset nu blir mer likt vårt gamla hus och att de var så glada att vi valt att behålla den grå och blå kombinationen.

Äntligen kan vi sätta vår prägel på vårt nya hus!

Äntligen kan vi sätta vår prägel på vårt nya hus!

Också lite bilder på den sötaste och noggrannaste målaren:

IMG_4399b

IMG_4404b

IMG_4407b

Önskar er med detta en trevlig midsommar!

midsomamr

Nya huset

4 Comments

 1. Hej!
  Vi håller på att bygga ett litet sommarhus ute i Åbolands skärgård. Vi vill ha ett grått hus med blå fönster och dörrar. Vi har beslutat oss för aluminiumfönster. Och nu skall de beställas. Men i vilken fägnyans. Jättesvårt, eftersom datorns färger går inte att lite på. Färgbutikens små provlappar är för små. Så nu har vi målat tre stora pappskivor med olika färger och kommit fram till att 5030-R90B skulle kunna vara bra.
  Igår kväll sökte jag på internet efter blå hus och hittade ert hus. Precis så hade vi tänkt det färgmässigt. Gissa att jag blev förvånad när jag såg fönsterfodrets färgkod. Men fönstren, vilken färgkod har de? Om ni inte vet det så kanske vilken fönstertillverkare & färgbenämning.
  Tacksam för svar.

  • Hej Kerstin!
   Vad kul att ni också skall bygga ett blått och grått hus! Vi är så nöjda med färgvalet och många har kommenterat att det är så fint. Så vi är glada för att vi kämpade länge med att få till rätt färger. Fönstren är också 5030-R90B. I grunden var det ytterdörren som styrde färgen. Den kunde bara levereras i två blå nyanser varav 5030-R90B var en av dem. Därmed beställde vi alla fönster i 5030-R90B och sedan kom problemet med lasyr i rätt färg, men tack och lov kunde man ju bryta cuprinols fasadlasyr så till slut föll allt på plats.
   Lycka till med husbygget och hör gärna av dig och berätta hur det går.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *