CAD 1.0

De flesta ritningar av hus görs idag i så kallade CAD-datorprogram. Men det fanns ju en tid före datorerna, när allar ritningar gjordes förhand och när man använde ritbord. Sprang på ett sådant på loppis häromveckan och gösses så nostalgisk jag blev!

IMG_4332

När jag var liten, ungefär fram till jag var i 8-9-årsåldern hade min pappa enligt mig det roligaste och bästa jobben av dem alla. Han var konstruktör och det innebar att på hans kontor fanns bland annat ett ritbord lika väl som prototyper av hans konstruktioner/uppfinnigar. (Han lär fortfarande ha något patent, men jag har inte orkat kolla upp detta).

IMG_4333

Men bäst av allt var att jag ofta fick följa med pappa på jobbet och att jag då oftast fick fria händer vid ritbordet (lovar att det kom till både hus och båtar när jag var i farten 😉 ) och att leka med alla förkastade prototyper. Jag fick också tidigt lära mig grunden i hur man gör ritningar och hur man läser dessa. På den tiden var dessutom min dröm att bli båtkonstruktör som vuxen…så blev det ju aldrig. Men kärleken till ritningar och konstruktioner har jag behållt lika väl som tacksamheten för att pappa lät mig få testa och lära, han var helt enkelt världens bästa pappa med enligt mig världens häftigaste jobb.

IMG_4334

Om jag köpte ritbordet, nä, men jag unnade mig att fota det, känna på det, önska att jag hade kunnat få tag på de där halvtransparenta lite plastiga papperna och de där speciella pennorna som pappa använde (och jag lånade). Dessutom unnade jag mig att berätta för barnen just den historia som jag nu berättar här för dig.

 

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *