Fritidsöbo

Jag älskar det svenska språket och dess fantastiska möjlighet att sätta ihop ord för att skapa ett nytt ord med en komplexare mening. Häromveckan råkade jag skriva ihop orden fritid och öbo, och helt plötsligt slog det mig att det är ju precis vad jag är och har varit i typ hela mitt liv, en fritidsöbo.

Jag är ingen öbo och kan aldrig fullt ut förstå hur det är att bo i skärgården året runt. För att vara en äkta öbo måste man helt enkelt leva livet i skärgården året om! Men jag älskar skärgården. Jag kan inte tänka mig ett liv utan att spendera så mycket som möjligt av min fritid på min älskade ö. Dvs i själ och hjärta är jag öbo, fast bara på fritiden…så vad säger man, jo jag är fritidsöbo.

Om ni någon gång stöter på begreppet någon annanstans (eller om det mot för modan dyker upp i svenska akademins ordlista om en 15-20 år) så kom ihåg…det var här ni såg ordet först 😉

Foto från gårdagens kvällsdopp. Ibland känns det där med "husmorssemester" alldeles fantastiskt lyxigt. Bara jag, bästa kompisen och våra barn i en veckas tid.

Foto från gårdagens kvällsdopp. Ibland känns det där med ”husmorssemester” alldeles fantastiskt lyxigt. Bara jag, bästa kompisen och våra barn i en veckas tid.

Nya huset

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *