Vilken överraskning!

Förra byggmötet blev ju inte så bra…för vi fick ju det absolut värsta beskedet vi kunde tänka oss…att inte kunna flytta in i sommar. Vi bestämde oss för att nu räcker det…nu måste vi få koppla bort huset. Vi måste få distans från det hela. Vi har ju levt i detta husbyggarkaos dygnet runt i 10 månader och vi kan ju inte bara gå på ön och dra under vår semester och bli ledsna och frustrerade. Så vi tog bilen och åkte och hälsade på släkten i södra Sverige. Samtidigt förde vi en dialog med vår entreprenör och Rörvikshus och vi blev lovade underverk vid nästa byggmöte. Och även om vi fått ovanligt många samtal rörande huset har vi blivit så luttrade att vi inte vågat tro att vi verkligen skulle kunna bli positivt överraskade.

Så gissa om vi vart förvånade när vi kom till vår tomt och inte mindre än 8 bilar + ett släp stod parkerade vid vårt hus:

Full aktivitet i huset!

Full aktivitet i huset!

Känslan av Extreme Home Makeover var nära till hands :) Jag försökte inte ens räkna alla som jobbade, men det var typ 2 VVS:are, 2 kakelsättare, X antal snickare, och ett gäng målare.

Just nu är hela huset vitmålat invändigt, men successivt skall det dyka upp tapeter i alla rum.

Vi fick också vara med när huset provtrycktes och läcktätades. Dessutom fick vi se när glasen i vårt vikdörrsparti äntligen var insatta:

Vikdörrspartiet monterat!

Vikdörrspartiet monterat…vilket ger en uterumskänsla även om vi faktiskt är inne i vardagsrummet. Mycket likt vårt gamla hörn – känns så hemma!

Bjuder på ännu ett foto taget från köket:

Vardagsrum och matplats sett från köket

Vardagsrum och matplats sett från köket

Men så det bästa, bästa av allt…man har fokuserat om. Istället för att göra hela huset klart till 15 augusti så kommer man istället göra insidan färdig och besiktiga huset och därefter fortsätta bygga utsidan. Detta är en speciallösning för att vi skall kunna bo i huset under sommaren…och det är värt hur mycket som helst för oss…så på onsdag är det besiktning! Fattar ni…på onsdag kan vi förhoppningsvis flytta in :)

Nya huset

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *