Avloppsgrävning…

Förra helgen var det ju invigningsfest för det gemensamma avloppet. Det betyder dock inte att vår fastighet är inkopplad ännu. Vi har ju valt att gräva själva och då tar det ju en liten stund, även om det blir bra…för använder man tre redskap, spade, spett och liten trädgårdsspade så tar det ett tag att kräva sig ner på 2 meters djup på vissa ställen och 130 cm djup resterande sträcka.

Avloppsdragningen över berget färdigdraget och inkopplat i vår numera frilagda tvåkammarbrunn.

Avloppsdragningen över berget färdigdraget och inkopplat i vår numera frilagda tvåkammarbrunn.

Färdiggrävd sträcka mellan pumpgropen och anslutningen vid vägen. Ser nte sådjupt ut i denna vinkeln men det är lite häftigt vad smalt man kan gräva med en spade istället för med en grävmaskin. Diket är ca 15 cm brett.

Färdiggrävd sträcka mellan pumpgropen och anslutningen vid vägen. Ser nte sådjupt ut i denna vinkeln men det är lite häftigt vad smalt man kan gräva med en spade istället för med en grävmaskin. Diket är ca 15 cm brett.

Här syns tydligare att diket är 130 cm djup för att säkerställa att rören ligger på frostfritt djup.

Här syns tydligare att diket är 130 cm djup för att säkerställa att rören ligger på frostfritt djup.

Här skall pumpen ner...i nuläget är det ca 180 cm djupt men vi behöver komma ner ett par decimeter till för att säkerställa att pumpmotorn hamnar på frostfritt. När pumpen väl är nere kan elen kopplas in och avloppet dras färdigt...sedan är vi redo för att ta våra vattentoaletter i bruk!

Här skall pumpen ner…i nuläget är det ca 180 cm djupt men vi behöver komma ner ett par decimeter till för att säkerställa att pumpmotorn hamnar på frostfritt. 

När pumpen väl är nere kan elen kopplas in och avloppet dras färdigt…sedan är vi redo för att ta våra vattentoaletter i bruk! Vi längtar!!!!!!!!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *