Fick en kommentar…

…på bloggen härom veckan och om det ligger en uns sanning i den kommentaren så innebär det att vårt hus inte varit en engångsföreteelse för företaget och vår ex-snickare: ”Beklagar att ni fått de snickarna [Oscar Ädel Bygg AB]. Vet vilka de är och att de är katastrofalt dåliga. De borde inte få hålla i en hammare över huvud taget under resten av sina liv. Så låt oss hänga ut dem så att resten av alla kunder kan bli varnade för dem.

Vill väll kanske inte hänga ut dem, men jag vill så sakligt jag bara kan varna andra för att anlita dem. Det är ju trots allt så att de genom sitt agerande har förstört hela vårt husbygge…men tack och lov lyckades vi stoppa och få dem utbytta så i slutändan kommer vi få ett bra hus. Hade vi inte lyckats så hade vi haft ett hus fyllt med dolda och mindre bra dolda fel.

Så kampen kommer att blir värd mödan i slutet, men tänk vad roligt det hade varit att få bygga hus på riktigt! Och tänk vad roligt det hade varit att få ett jättebra och jättefint hus utan att behöva bråka för att få det. Att helt enkelt få uppleva optimism och se ett kvalitetshus växa fram istället för att stånga sig blodig för att bli trodd och få rätsida på ett kapsejsat bygge.

För en sak är säker, Oscar Ädel Bygg ABs förstesnickare, han ljuger sig blå för att övertala alla om att kunden/byggherren har fel och ljuger. Han baktalar kunden/byggherren inför husleverantör, huvudentreprenör, grannar och andra entreprenörer. (Så gör han i alla fall i vårt fall, han hävdar t.ex. att jag är sjuk i huvudet och far med osanning). Han hävdar dessutom trots att motsatsen är bevisad att husbygget var problemfritt, att uppkomna fel orsakats av Rörvikshus när hussatsen gjordes (vilket är helt felaktigt) och dessutom hävdar han att han alltid rättar sina fel och tar ansvar.

Vi upplevde under de 6 månader som Ädelbygg hade huvudansvar för vårt bygge inget ansvarskännande vare sig för hussats, vår tomt och fel orsakade av dem själva. Utan istället blundade man och visade en tydlig avsikt att bygga in och bygga bort fel. Har dessutom förstått att man inte är villig att ersätta vår huvudentreprenör (Allrum Home AB) för alla fel man gjort i vårt husbygge och alla merkostnader som därmed Allrum Home AB fått tack vare Oscar Ädel Bygg ABs tillkortakommanden.

Istället verkar de trots alla de fel de gjort i vårt hus att bygga vidare på andra hus precis som om inget hänt. Såg dessutom att de nu successivt håller på att frångå namnet Oscar Ädel Bygg AB till Ädel Bygg och Ädelbygg produktion, samt att de nu skapat två hemsidor där de trycker på hur pålitliga, kompetenta och seriösa de är.

Men som sagt det kanske bara är vårt husbygge som blev galet fel. Och det kanske bara är i vårt fall som man inte tog ansvar för hussatsen, inte följde ritningar, missade väsentliga delar för konstruktionen, byggde tak utan luftspalt osv. osv. Det hoppas jag för deras skull att det är och jag hoppas för byggherrarnas skull att ingen annan får ett sådant fuskbyggt och felbyggt hus som vi fick. Men kommentaren ovan tyder ju på att så inte är fallet. Tyvärr!!!

Dessutom tycker jag att det är tragiskt att man vare sig synes vilja rätta sina fel i vårt fall eller ta sitt ansvar utan smiter ifrån och låter på så sätt Allrum Home AB ta ansvaret för det fel man orsakat. Så fruktansvärt fegt och ohederligt! Och jag kan berätta vad vår projektledare från Rörvik säger; och det är att inget bygge under Rörvikshus 50-åriga historia har gått så katastrofalt fel som vårt…och det bottnar tyvärr i vår ex.snickares fuskbyggande. Trist men sant och oavsett vad vår ex. snickare hävdar. För en sak är säkert; vi har fått bekräftat och har bevis för alla fel som nu har åtgärdats och kommer åtgärdats. Ingenting har bytts i onödan eller försäkerhets skull!

Så låt oss hoppas att ingen, absolut ingen drabbas av något liknande!  Jan Ädel, Janne Ädel, Oscar Ädel Bygg, Ädelbygg, Ädelbyggproduktion, Ädel Bygg produktion, Ädelbygg produktion, Fuskbygge, Fuskbyggare, Byggfusk, Aktiebolaget Ädelbygg, Ädelbygg AB, Ädelbygg Aktiebolag, Mytoman, Eksjöhus, LB-hus, Kvalitetansvarig & Bygg Jan Ädel, Ädelbygg och vvs i Nynäshamn, Ädelbygg & Måleri HB, Ädelbygg & Fönsterteknik, Ädel och co Bygg och Inredning Handelsbolag, Ottiatensa Stockholm AB, Ädel bygg husproduktion, Ädelbygg husproduktion, näringsförbud, ek

Nya huset

6 Comments

  1. Vi har en halv novell att säga i ämnet, Ädel Bygg reste våra stommar i januari i år och tur i oturen valde de att ta in en underentreprenör. Vid resningen lämnade de presenningen som hade skyddat plattan, kvar under syllen. Detta trots att vi ringt byggledaren som i sin tur pratat med Ädel om detta, som bedyrade att den skulle givetvis bort. Men, så blev det inte, och vi upptäckte vid denna stora, efterlängtade dag, att plasten låg kvar. Då vi konfronterade Ädel om detta fräste han rent utav åt oss och menade att vi var gnälliga, oroade oss i onödan och inte hade några bevis för att den inte kunde vara kvar där. Min sambo påpekade då att den heller inte bevisligen ska vara där. Det kunde han inte säga emot men han lovade att det inte skulle bli några problem. (Vi bor nu i huset som har klarat alla trycktester, men det hör inte hit faktiskt).

    Vi hade kontakt med Ädel under bygget, men då de inte behagade komma ut till vårat hus och leda killarna på plats, som inte kommer från Sverige, och hade behövt viss hjälp med ritläsning och annat, blev det min sambo som fick ta stora delar av det arbete Ädel skulle ha skött. Han ringde som mest i snitt över 40 samtal/dag. Vanligen låg det kanske runt 20 samtal fram och tillbaka mellan Ädel och byggarna, byggledaren och Ädel igen. Ingen tog tag i något, ingen tog ansvar för något och det värsta i det hela var nog att ingen av dem som skulle, drev hela bygget framåt. Både jag och min sambo har varit farligt nära att helt tappa orken och kunnat hålla ihop en familj och ett förhållande i allt det här. Att min sambo valde att ta så stor del av detta var just för det som inträffade på resningsdagen samt en gång då han av en slump när han var ute vid huset, såg att killarna inte la isolering i alla innerväggarna. Detta påtalade han men fick till svar att han dubbelkollat detta med sin chef då han läst på ritning om extra isoleringen, som vi både betalat extra för samt påmint om flertalet gånger till Ädel och byggledaren, som sa att det inte ska vara isolerat. Man kan ju undra var den infon kom ifrån.

    Ädel har under detta bygge svärtat ned hela våran stora dröm och har inte stått upp för något av det som inträffat, dem tog bort glädjen vi såg fram emot i att få bygga vårat drömhus. Det har varit ett rent helvete. Ett exempel till som är riktigt lustig, är att vi under ca 6 månader tjatade på att få in egenkontrollerna löpande, då våran KA ville ha det så. Detta skedde inte en enda gång, det är faktiskt löjligt hur dåliga dem var på detta, med den ena ursäkten taffligare än den andra. Att vi aldrig heller har fått en ursäkt för det som inträffat, och bara mötts av urkassa bortförklaringar, gör att vi inte har ett positivt ord att säga om detta. Även LB Hus som valde att ta in dem, efter att de använt dem en gång tidigare och rimligen måste ha vetat hur dem fungerar, har en del i skulden såklart. Vi är så genuint besvikna.

    Som grädde på moset, en riktgt trevlig överraskning, såg vi idag att vårat kök är med på Ädel Byggs hemsida. Vilken ära! Verkligen! Det är till råga på allt helt fel info kring bilderna, det är inte alls i Trångsund utan utanför Södertälje. Och är det inte lite väl magstarkt att säga att man har byggt ett helt kök, när det enda de faktiskt gjorde var att montera dit fläkten. Hahaha, vad ska man säga, det var underentreprenören som monterade köket och en glasfirma som satte dit glaset under skåpen. Det var iaf riktigt skrattretande att upptäcka detta, hade varit kul om de meddelat oss innan åxå, men det var nog att hoppas för mycket. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Längre inlägg om allt detta kommer komma på diverse sajter och forum. Vi har mycket mer att tillägga, om både LB Hus och Ädel Bygg. Total katastrof!

    • Oj, ja, då är vi verkligen inte ensamma. Tack för din kommentar, det tröstar i alla fall lite att vi inte är ensamma samtidigt som det är skrämmande! Hoppas ni kan läka era sår i lugn och ro och att ni trots allt detta trivs i ert hus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *