Staketjobb pågår!

Häromdagen fick både maken och jag nog av alla hundrymningar. Så in till fastlandet bar det, och så inhandlades 100 meter stängsel.

Så nu på lediga stunder rullar vi ut stängsel till vår ”hundhage”. Det lär ta ett tag för tomten är ”intellektuellt utmanande” alldeles särskilt då hunden kan krypa igenom småhål. Så staketet måste smita åt ner mot marken. Det skall dessutom stå stabilt vilket inte är det lättaste när man antingen måste borra ner staketpinnar i berg eller använda sig av befintliga träd. Men vi jobbar på det! Likt förra staketet blir det inte supervackert men funktionellt.

Meningarna hos grannarna går dessutom isär huruvida vi skall ha staket eller inte. Där några menar att staketet kan skada vilda djur, och där andra menar att lösa hundar stressar vilda djur. Och visst vore det enklast om vår hund kunde ligga fint på altanen utan att rymma. Men så är ju tyvärr inte fallet och för både djurens och grannarnas bästa blir det nu staket så ni slipper få dagliga besök av vår skäggiga vovve.

Jag har i och med staketdragningen gjort min första gabion som staketstolpe.

Egengjord gabion med stenar från den egna tomten.

Egengjord gabion med stenar från den egna tomten.

Inte lika snygg som de man hittar på nätet då vi inte har så många rundslipade havsstenar att tillgå men ändå fin enligt min mening. Främst då de olika bergarterna i stenarna alla finns på vår tomt.  Jag har valt att inte fylla gabionen helt upp då jag inte ville att den skulle dra uppmärksamheten till sig som någon form av stenstod mitt i naturen, men nog blev det fint ändå! (Ändrar jag mig är det ju dessutom bara att fylla på…sten har vi ju massor av!)

En av numera 4 stora stenhögar på vår tomt.

En av numera 4 stora stenhögar på vår tomt.

Gabionerna har jag gjort av vanligt staketnät som jag format till runda tuber, med en radie om cirka 1 meter. Kostnad ca 20 kr styck + tiden det tar att klippa och forma, dvs cirka 10 minuter per gabionstolpe. Dock är det ganska tungt att sedan fylla gabionerna…så många kilo sten blir det, ca 30-40 kg per gabion om jag fyller dem halvvägs skulle jag tro om ja.

Sulle gissa att det dessutom blir ett 20-tal gabioner innan vovvens staket är färdigt. God träning för kroppen att bära dessa kilo sten i hink på kuperad tomt helt enkelt :)

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *