En känsla av harmoni

Sommarlovet lackar mot sitt slut och jag läste någon artikel om hur duktiga föräldrar är under sin semester…vilka husmödrar/husfädrar vi förvandlas till då vi servar och aktiverar våra barn dygnet runt under vår semester. Jag har nu firat min 15:de sommar som mamma…och av dessa 15 somrar har jag varit hemma 12 av dessa med mina barn i minst 7 sommarveckor och jag måste säga att de 12 somrarna varit de bästa i mitt liv. De somrar jag bara varit ledig 4 veckor har varit urtrista, stressade och tröttsamma. Medan de där långa härliga somrarna då jag och barnen kunnat ta dagen precis som den kommer har varit fantastiskt mysiga. Klart att jag stönat ibland…just eftersom allt skall fixas av mamma. Men mest av allt har jag njutit av kvantitetstid med mina barn.

En av de saker jag lovat mig efter de sista två åren (sedan branden) är att ge mig dessa sommarlov tillbaka…och i sommar har vi därför haft en sådan sommar. Det betyder inte att mitt live till 100% kretsat kring barnen, det betyder att jag funnits där när de behövt mig. När de inte behövt mig har jag jobbat med huset, jobbat hemifrån och jobbat på mitt sommarjobb. Jag har också vilat och läst böcker, umgåtts med vänner osv osv. Men jag har varit mer närvarande som förälder än på väldigt, väldigt länge.

Jag har hittat tillbaka till vad som betyder mest för mig – mina barn, i den miljö som är viktigast för mig – i mitt hus, på min tomt på min älsklingsö. Jag lever här och nu och känner en lycka som jag inte känt på väldigt, väldigt länge.

Men nu är sommaren på väg att ta slut, skolorna börjar, jag förväntas närvara på mitt jobb. Och vanligtvis ger detta mig panik…fråga min man 😉 …han brukar säga att jag får en cirka 2-3 veckor lång post-sommardepression. Vi får se om denna kommer även i år…men med jobb på ön varje lördag augusti ut och troligtvis en bit in i september…så blir nog min ö-abstinens lite mindre. Dessutom har vi nu ett nytt vinterbonat hus…kvarstår helt enkelt bara att skapa tid för att åka till ön…för det är just det…alla aktiviteter!? Men det orkar jag inte fundera på just nu…jag har en förstående man som säger att jag skall försöka jobba hemifrån 2-3 dagar i veckan vilket tillsamman med helgen möjliggör 4-5 dagarsveckor här på ön. Men vi får se…för trots allt så är barnen viktiga för mig…saknaden brukar bil för stor. Jag vill ha dem med mig på ön…det är då jag är lyckligast!

Bjuder på ett kvällsfoto från vårt vardagsrum.

Bjuder på ett kvällsfoto från vårt vardagsrum.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *