Andra gången gillt?

När vi hade slutbesiktning 13/7 avbröts ju denna då huset inte var färdigt på utsidan. Dvs besiktningen godkändes på insidan men man pausade hela besiktningen för att återuppta slutbesiktningen 1/9. Och det var ju igår.

Eftersom jag varit i huset en hel del de senaste veckorna hade vi bra koll på hur vi ligger till, men vår entreprenör från Allrum och Rörvikshus ville ändå besiktiga huset även om det inte var klart…

…och gissa vad som hände?

Jo, vi fick avbryta en gång till. Fortsättning på denna historien kommer alltså den tredje och förhoppningsvis sista gången vi slutbesiktigar huset.

Men till trots detta var det ett av de mest positiva mötena. Vi börjar nu känna både besiktningsmannen (det var ju trots allt tredje gången han var i vårt hus nu eftersom han varit på både besiktningen i januari, besiktningen i juli och nu i går, han är för övrigt mycket saklig, kunnig, rättvis och trevlig) liksom vår huvudentreprenör (Allrum Home) och vår projektledare från Rörvik som vi det senaste halvåret träffat varannan vecka. Dessutom börjar vi bli riktigt tjenis med alla våra byggare. (Tycker så mycket om deras arbetsledare!) Och därutöver förärade vår KA vårt bygge med ett besök. Många skratt blev det till trots att det egentligen är så tragiskt att detta bygge aldrig ser ut att vilja sluta strula. Men lite nytt har hänt de senaste dagarna:

Vår balkong har börjat ta form!

Vår terass har börjat ta form!

Och den har precis så mycket snickarglädje som jag tycker är lagom på ett hus:

Snickarglädje för en funkisälskare :)

Snickarglädje för en funkisälskare :)

Och äntligen har man kommit så långt att man byter k-boarden under huset. Den vattenskadades ju när vår ex. snickare lät det regna in i 5 dagar. Ingen har riktigt velat tro att det var så illa som det var och vår ex. snickare från Oscar Ädel Bygg har ju blånekat till att det blev några skador. Men efter mycket tjat har vi lyckats få våra husräddare att titta inte bara ytligt utan på riktigt, och de blev nästan fascinerade över hur mycket skadat material de hittade. Det var inte bara en gång de ropade på oss för att vi skulle komma och titta på hur illa det verkligen var utan gång på gång kom de och visade och bara skakade på huvudet åt att någon ens kunnat komma på att påstå att vårt hus inte blev skadat av allt vatten. Ca 60 k-boards är nu bytta då de har vattenskador likt den nedan eller värre:

Vattenskadad k-board som utöver fuktskadorna dessutom börjat hänga och därmed underlättar för möss att ta sig in i trossbotten.

Vattenskadad k-board som utöver fuktskadorna dessutom p.g.a.att de blivit uppblöta har börjat hänga och därmed underlättar för möss att ta sig in i trossbotten.

Det betyder att vår oro inte alls var obefogad. Synd bara att vi fått tjata sedan i november för att få gehör. Vi känner nu en enorm lättnad och lite som att vi fått upprättelse 😉 Tur att jag och maken är så otroligt envisa!

Fasadbytet är nästan färdigt och hela trossbotten är nu fri från fuktskadat material. Det är två STORA, STORA steg framåt i detta bygge!

Nu ser vi framemot nästa slutbesiktningstillfälle…då bara måste det ju vara klart!

Nya huset

5 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *