Fyra öl och en takdusch

Jag gillar ju att fynda, att återanvända och modifiera saker, något som är ett resultat av livet på ön där allt som kan komma till användning sparas och istället för att åka och köpa på fastlandet letar man i sina egna gömmor eller frågar grannarna. I nio av tio gånger löser det sig. Som när det häromveckan saknades en decimeter hängränna inför besiktningen. Två hus bort fick jag låna en överbliven hängränna i rätt färg och dimension. 10 minuter tog det alltså att få fram den hängrännan och då pratade jag med grannen i fem av dem.

bigstock-Group-of-red-people-forming-a-031213

 

Nu går det ju såklart att ha samma typ av byteshandel på fastlandet. Det var så vi blev med vår takdusch hemmavid. Efter en sommar på ön där vi njutit av vår härliga dusch:

image

Så kom vi hem till en standarddusch vars slang dessutom lägligt gick sönder. Maken och jag åkte runt i affärer men antingen såg de smäckigt ut, låg över vår budget eller passade inte till vår blandare. Och så såg jag en annons, i utbyte mot ett par öl så kunde man få en takdusch. Gissa om jag slog till? Självklart 4 öl inhandlades och utbyttes till säljaren och vips hade vi en takdusch hemma i lägenheten:

image

Behöver vi säga att det känns som ett uppåtbyte. Och förhoppningsvis smakade ölen gott.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *