Liten rapport

Vi hade ju slutbesiktning igår och det blev tredje gången gillt, denna gången kunde slutbesiktningen genomföras…så nu är alla papper inskickade av KA och vi hoppas på slutbesked inom en snar framtid.

Det betyder dock inte att huset är 100% färdigt, vi har en hel svans med grejer som skall fixas till innan huset är helt beboeligt och vi slipper hantverkare. 1 månad fick Allrum Home AB på sig att åtgärda alla fel. Praxis är egentligen 2 månader, men då många fel varit kända både sedan 13 januari och sedan 13 juli så sattes tiden till 1 månad…längre än så skall vi nämligen inte behöva vänta.

Räcket på plats, målningen inte helt klar.

Räcket på plats (och med massor av morgondagg), målningen inte helt klar.

Dessutom fick vi rekommendationen av besiktningsmannen att om detta inte följs dra detta juridiskt gentemot Allrum…för även han börjar bli lite modfälld nu efter tre slutbesiktningar…och över känslan av att man inte lyckas ro detta projekt i hamn.

Byte av invändig panel pågår då man först monterade fel panel.

Byte av invändig panel pågår då man först monterade fel panel.

Nåja, som sagt..huset är i alla fall i tillräckligt gott skick för att vi skall kunna flytta in officiellt. Sedan verkar det som vi skall ha fungerande WC inom en mycket snar framtid. Avloppspumpen är inkopplad till gemensamma anläggningen, nu väntar vi bara på el-installationen av denna…och den verkar bli av snart. Skönt! Nu börjar ju liksom utedass-säsongen lida mot sitt slut eftersom det blir mörkt för ögonen och dragigt om rumpan under höst- och vinterkvällar.

Vi försöker se optimistiskt på det hela! Det blir ett hus och det kommer bli bra, det bara tar en väldigt lång tid. Börjar likna de första 8 1/2 åren innan äldsta dottern fick sina ben opererade och vaknade varje natt av smärtor och behövde tröstas, och man mötte en nybliven mamma/pappa som klagade på att de inte sovit en hel natt på säg 2-3 månader. Då undrade man hur hårt man fick slå dem när man själv inte sovit en hel natt på 8 1/2 år. (Svaret var ju tig och håll inne med dina egna 8 1/2 år.) Nu börjar jag få samma känsla när andra husbyggare gnäller på trötthet i samband med ett 20-veckors normalbygge. Vi är inne på byggvecka 50 av ett 20-veckorsbygge, och varje vecka innebär cirka 2st  5-timmarsresor till och från ön och ett 10-20-tal mail och telefonkontakter angående bygget och enormt mycket frustrationstid. Så hur hårt får jag slå???? Inte alls! Men håll med om att jag får gnälla lite 😉

Nya huset

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *