Söndagen som gick

Söndagen som gick ägnade vi åt Hem & Villamässan och trots totalt 16 år som husägare och trots att jag på ett eller annat vis bott i hus i hela mitt liv så har jag aldrig varit på denna mässan. Men när vi för andra året på rad fick frågan av vår Rörvikshussäljare tackade vi ja.

image

 

Vi tog tåget dit, det är så fantastiskt smidigt numera när det går tåg från Uppsala till Älvsjö och man därmed slipper byten. Utnyttjar det tåget både när jag skall på mässor, till ön och ibland på styrelsemöte. En av de absolut bästa förbättringarna som skett under de 223 år jag bott i Uppsala!

Väl på mässan strosade vi runt. Fick lite inspiration, förkastade en del och hade allmänt trevligt. Lite kataloger tog vi med oss hem för att läsa vidare i, men i övrigt gjorde vi få investeringar. Häftigaste montern hade Hjältevadshus som faktiskt ställt dit ett riktigt hus. Dock föll vi mest för detaljer i det huset som vi redan hade valt i vårat hus så som vikdörrspartiet.

Vårt vikdörrsparti i Villa Bergstoppen som suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Vårt vikdörrsparti i Villa Bergstoppen som suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Vikdörrspartiet hade vi öppet varenda soliga dag resterande del av sommaren efter inflytt. Vi älskar det och kommer utnyttja detta mycket genom åren. Märket är Schücco och modellen är
ASS 80 FD.HI med ett U-värde på 0,8.

Tyvärr jobbade inte vår säljare igår, så vi kunde inte hälsa på honom i Rörvikshus monter. Men vi droppade in ändå och sade hej till de som jobbade.

När vi kände oss klara med hem & villamässan krashade vi in på bak & chokladmässan i grannhallen. där bjöds det på både choklad och kaffe i mängder…man blev mätt av bara doften!

Sedan tog vi tåget hem och njöt av känslan, att trots att detta husbygge drivit oss till vansinne ibland och tårar ibland, så är det ändå lite kul att bygga hus!

Nu hoppas vi att det kommer hända lite på husbyggarfronten denna veckan!!!!!!

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *