Vilken fasad är vanligast?

Härom månaden gjorde jag ju en liten omröstning på vilken fasad som är vanligast vid nybyggen idag och resultatet blev som följer:

Resultatet på undersökningen om vilken fasad bloggläsarnas nya hus har.

Resultatet på undersökningen om vilken fasad bloggläsarnas nya hus har.

Puts och tegel verkar vara helt ute. Inte en enda av dem som röstat har valt dessa två typer av fasad. Ganska spännande då tegel blivit mer och mer vanligt för nybyggda flerfamiljshus. Kanske är det även populärt bland småhus om 10 år. Putsad fasad var ju väldigt populärt bland småhus för 10-15 år sedan, men frågan är om inte problemen med 1-stegsfasaderna skrämt småhusbyggarna!?

Helt enkelt enligt min undersökning är 100% av de nybyggda småhuse byggda med träfasad (vilket såklart inte är sant, men det är resultatet av min lilla undersökning 😉 ), och utav dessa har hela 50% liggande träpanel. Resterande hus är jämt fördelade mellan stående panel och blandat liggande- och stående panel.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *