Caféernas stad!?

I Uppsala finns det många studenter och många studenter har resulterat i många caféer. Mest känt av alla café är väll Ofvandahls som legat på samma adress sedan 1800-talets slut. Och fast Ofvandahls egentligen inte ligger långt ifrån där vi bor har jag ett annat litet favoritcafé.

Mitt favoritcafé är billigt, personligt och långt ifrån överbelamrat. Kanske för att det ligger ganska långt ifrån studentområdena? Här är man lika välkommen med barn som enbart vuxna. Man får alltid väldigt personlig service och som sagt, det är lugnt!  Passar mig som handen i handsken eftersom jag går på café för att prata i lugn och ro med någon. (Ofvandahls däremot är för mig tätt knutet till tentaplugg med studiekompisar så där skall man liksom ha en bok med sig :) )

Igår gick jag och yngsta dottern alltså till favoritcaféet som en liten utflykt samtidigt som vi handlade inför middagen.

Det är verkligen inte varje dag jag och E går på café. Sist hon och jag gjorde något liknande var på hennes 7-årsdag (dvs för 2 1/2 år sedan).

Det är verkligen inte varje dag jag och E går på café. Sist hon och jag gjorde något liknande var på hennes 7-årsdag (dvs för 2 1/2 år sedan).

Bästa skummet(!?) på en cappuccino?

Bästa skummet(!?) på en cappuccino?

En äkta mysstund, bara hon och jag! Därefter gick vi hem lagom till det att sonen kom hem från sin kompis och tävlingsrapporter från hund och äldsta dotter började dyka upp i form av resultatlistor lika väl som maken sms:ade sin rapport från arbetet på tomten. Hunden blev näst bästa hanhund i sin ras och dottern simmade väll sådär.

Fast utifrån förutsättningarna där hon igår kväll blev bestulen på jacka, telefon, plånbok, nycklar och värst av allt hennes glasögon, så tycker jag att simma i närheten av personbästa är mer än väl godkänt! Det sista hon sa innan hon åkte var att hon hoppades träffa en av sina närmsta ö-kompisar (som också bor i en mellansvensk stad och simtränar) på tävlingen för att kunna berätta, bli tröstad och prata ut om det skedda…och jag såg på startlistan att så var fallet, så jag gissar att hon har det jättekul!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *